Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa si je Räikkönenovou podporou jistý

Massa si je Räikkönenovou podporou jistý

"Pokud to bude nutné, pomůže mi."

Felipe Massa je přesvědčen, že mu jeho týmový kolega Kimi Räikkönen pomůže vyhrát titul mistra světa, pokud to bude nutné a Ferrari se rozhodne upřednostnit jednoho pilota.

"Pokud to bude nezbytné, ano. Já jsem to udělal loni a díky mé práci byl samozřejmě můj kolega šampionem." řekl Massa ve Spa.

"Pokud to bude nutné, pak určitě. Je to velice férový člověk, stejně jako já. Je to součást naší práce."

Massa, který letos získal čtyři vítězství oproti Räikkönenovým dvěma je nyní na druhé pozici celkového pořadí, šest bodů za vedoucím Hamiltonem a sedm bodů právě před Räikkönenem.

Obhájce titulu navíc nevyhrál závod od Velké ceny Španělska v Barceloně na konci dubna a Ferrari přiznalo, že bude Kimi podporovat Massu, pokud to bude třeba.

Massa řekl, že nevěděl, jestli byl stanoven nějaký limit pro přerozdělení sil týmu.

"Nevím. S nikým jsem o tomhle nemluvil. Už od prvního závodu jsem měl v týmu velkou podporu a dosud se nic nezměnilo. Vždy musíme udělat maximum, abychom vyhráli závod, nebo aspoň dokončili co nejlépe z pohledu šampionátu. Nezměnilo to moji mentalitu."

Massa nicméně počítá s tím, že má Räikkönen stále motivaci vyhrávat.

"Nemyslím si, že Kimi není motivován nebo nadšen pro vítězství. Myslím, že každý pilot je. Myslím, že nebudete závodit ve formuli 1, zejména pokud jste úspěšný jezdec, jen pro to, abyste závodili. Závodíte, protože chcete vyhrát. Je to součástí mentality dobrých jezdců.

"Znám Kimiho už dva roky a pro mě je nyní stejný člověk, jakého jsem poznal na prvním závodě. Nezměnilo se nic. Výsledek je mnohem důležitější. Já jsem motivován a nadšen pro vítězství a tak to cítím."