Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa je z perfektního kola nadšený

Massa je z perfektního kola nadšený

"Neudělal jsem žádnou chybu, je to fantastický pocit."

Felipe Massa je nadšený ze svého kvalifikačního kola, kterým získal pole-position pro zítřejší premiérovou Velkou cenu Singapuru.

Brazilec zajel čas 1:44.801, čímž o více než šest desetin překonal svého rivala v boji o titul Lewise Hamiltona. Získal tak už pátou pole-position v kariéře.

"Vůz byl perfektní, takže se snadno ovládal a pak se mi podařilo zajet perfektní kolo, to vždycky pomůže, když máte dobrý vůz. Neudělal jsem jedinou chybu. byl to skvělý úspěch.

Je to prostě skvělý pocit, když jsem přijel k poslední zatáčce, věděl jsem, že jsem neudělal žádnou chybu, že jsem jel prostě zatáčku co zatáčku perfektně, neudělal jsem jedinou chybu a když jsem přijel do poslední zatáčky, pomyslel jsem si, 'uklidni se', ale nemohl jsem!

Takže jsem jí také projel rychle. Bylo to tak fantastické. Je to ten nejúžasnější pocit, který jako závodní pilot můžete cítit. Dosáhnout toho, co chcete, je vždy skvělý úspěch.

Je to docela složité, velice obtížná trať, takže projet každou zatáčku správně je opravdu těžké."

Pilot Ferrari chce nyní historicky první noční velkou cenu vyhrát a získat tak vedení v šampionátu.

"Je to pro formuli 1 velice důležitý závod. Je to zajímavý a velmi důležitý závod v kalendáři. Pokud jej dokážeme vyhrát, bude to ještě fantastičtější pocit než po kvalifikaci."