Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Tým Německa odhalil své plány pro letošní sezónu

Tým Německa odhalil své plány pro letošní sezónu

Na tratě série A1GP se tým vrátí na Novém Zélandu

Tým Německa byl jedním z těch dříve pravidelných ůčastníků série A1GP, které jsme zatím letos postrádali ve startovním poli během závodů v Holandsku a v Číně. Zdržení způsobila změna držitele licence, která přešla z Willyho Webera na Rolfa Beisswangera, a následné přebudování celého týmu. Ten by se měl ve své nové podobě představit poprvé během závodu série A1GP v novozélandském Taupu.

Jezdci týmu by měli být Andre Lotterer a Michael Ammermuller, Rolf Beisswanger pak převezme i funkci týmového šéfa. Zatímco Michael Ammermuller nepotřebuje příliš ve světě A1GP představovat, neboť v loňském roce již pro tým Německa zvítězil při závodě v Číně, trochu neznámou bude pro své soupeře Andre Lotterer. Tento bývalý testman F1 strávil poslední sezóny v Japonsku, kde poměrně úspěšně startoval v seriálech Super GT Series a Formula Nippon.

Beisswanger pracuje v motorsportu přes deset let a na svém kontě má manažerské zkušenosti z celé řady sérií, a to včetně F1, DTM a A1GP. Bývalý manažer společnosti Siemens převzal tento týden vedení stáje a zahájil přípravné práce k tomu, aby tým Německa mohl na Novém Zélandě navázat na minulé úspěchy této stáje pod velením Williho Webera.

Podle Beisswangera se tým po zbytek sezóny hodlá především věnovat důkladnému seznámení s novou technikou používanou A1GP a přípravné práci s novými sponzory tak, aby mohl v sezóně 2009 / 2010 opět pomýšlet na souboj o vítězství v šampionátu.