Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Prost by rád zařídil svému synovi test ve formuli 1

Prost by rád zařídil svému synovi test ve formuli 1

Díky svým kontaktům by se chtěl obrátit především na Ferrari.

Čtyřnásobný mistr světa Alain Prost by rád zařídil pro svého syna Nicolase test ve formuli 1 poté, co Nicolas vybojoval titul v sérii Euro F3000.

Nicolas si zajistil vítězství v neděli na okruhu Magoine, přestože první závod nedokončil a v tom druhém dojel až sedmý. Alain Prost je podle svých slov spokojený se synovým zlepšením.

"Jsem šťastný, Nicolas začal závodit pozdě, ale v posledních dvou letech zaznamenal výrazné zlepšení. Jezdí hlavou a zajímá se o technické detaily vozu. Nyní bych pro něj rád zařídil test ve formuli 1, po titulu nadešel správný čas. Ve Ferrari? Mám s nimi dobré vztahy, takže v to velice doufám."

Prost přiznal, že si na začátku synovy kariéry nebyl jist jeho motivací. "Nebyl jsem přesvědčen o jeho motivaci. Na začátku byl velice zaneprázdněný, školou, golfem, lyžováním. Já na tom byl podobně, měl jsem tým ve formuli 1 a neměl jsem moc času na nic jiného. Takže to nebyl ten správný čas plně jej podporovat.

Nyní se toho spoustu změnilo. Vidím jej odhodlaného, motivovaného, má podporu a také talent. Je jasné, že pro něj bude v sedmadvaceti letech těžké dostat se do formule 1, která stále zůstává jeho posedlostí.

Je neuvěřitelně zapálený pro svůj cíl. Plánuje si svou kariéru jak inženýr, což by také mohlo přinést negativní aspekty. Také dokazuje své zlepšení a úžasnou dospělost, zejména zvážíme-li, že začal závodit pozdě a vynechal motokáry."

Nicolas, který nyní závodí v A1GP řekl, že GP2 je pro něj ale příliš drahá. "Má budoucnost? GP2 je příliš drahá. V A1GP neplatíte a v tom je ten rozdíl. Nicméně, kdybych si měl vybrat mezi prácí v bance a závodní sedačkou, jistě bych preferoval motorsport."