Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Prost: Vítězství nejsou pro Renault nezbytná

Prost: Vítězství nejsou pro Renault nezbytná

Sám dal přednost týmu Formule E.

Alain Prost je oficiálním ambasadorem značky Renault a loni se několikrát vyjádřil k budoucnosti Renaultu v F1, probíhajícím jednáním a nevyloučil ani své zapojení do vznikajícího továrního týmu, nakonec se ale tým obejde bez jeho pomoci. 60letý čtyřnásobný mistr světa prý dává přednost vedení továrního týmu Renaultu v elektrické Formuli E, za který závodí jeho syn Nicolas a bývalý jezdec F1 Sébastien Buemi.

"Nyní je již zřejmé, že jsem se rozhodl nezapojit do fungování týmu v F1," potvrdil Prost. "Pro mě by to nemělo smysl, mám dostatek práce zde ve Formuli E, užívám si to a věřím tomuto projektu. Je to strategicky důležité i pro Renault, protože má s FE dlouhodobé plány. Také zůstávám ambasadorem značky a nemělo by smysl dělat trochu tohle a trochu tamto. V týmu F1 by to jen vyvolávalo zbytečné zmatky, takže jsem si vybral Formuli E a roli ambasadora."

Prost také prozradil, že Renault, na rozdíl od výrobců luxusních automobilů, ani nepotřebuje neustále vyhrávat.

"Vítězení není pro Renault nezbytností," cituje Prosta Auto, Motor und Sport. "Jen v určitém bodě musíme být schopni závodit v čele mistrovství světa, aby lidé po celém světě začali Renault vnímat jako špičkový tým. Pro Mercedes nebo Audi jsou vítězství mnohem důležitější, zatímco pro nás bude titul jako bonus."