Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Zlepšování motoru nebude pro Renault prioritou

Zlepšování motoru nebude pro Renault prioritou

Od příštího roku bude mít od základu nový

Nejen vůz, ale ani motor není pro letošní rok u týmu Renault prioritou. Motoráři ve Viry-Châtillonu by měli vše stihnout v prvních měsících sezony a pak se přesunout na jiný projekt.

"Tento motor je evolucí loňského a vděčíme za něj naší tvrdé práci v roce 2019," citují noviny AS technického ředitele pro motory Renaultu Rémiho Taffina. "Tento rok nenasadíme moc novinek, protože se chceme co nejdříve soustředit na pohonnou jednotku pro sezonu 2021."

Taffin dále prozradil, že po nasazení inovací bude motor označován Spec 2, a že tato doba není daleko. Pak už Renault vrhne všechny zdroje do vývoje zcela nového motoru.

"Musíme Danielovi (Ricciardovi) dokázat, že tento tým půjde nahoru. Dobře ví, že už pracujeme na šasi a motoru pro příští sezonu. Vyvíjíme zcela nový motor. Ne všechno je v našich rukou, ale chceme Daniela přesvědčit, že by měl zůstat u Renaultu," řekl Alain Prost, poradce týmu.

Francouzi mají na tento i příští rok smlouvu s Estebanem Oconem, ale hlavní jezdecká hvězda týmu má kontrakt pouze do konce roku. Ricciardo by jistě chtěl přestoupit do některého z aktuálně špičkových týmů, ale to by znamenalo vkročit na území Lewise Hamiltona, Charlese Leclerka nebo Maxe Verstappena. Přesto stále není rozhodnutý. Vývojový plán Renaultu jistě nepotěšil McLaren, jenž používá jeho letošní motory, ale příští rok přejde na mercedesy.

Současný koncept motoru bude brzy odstaven na druhou kolej