Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ferrari před příští sezónou reorganizuje tým

Ferrari před příští sezónou reorganizuje tým

V roce 2009 si díky změnám slibuje větší úspěch.

Ferrari potvrdilo značnou reorganizaci týmu na významných postech. Přestože tým letos vyhrál Pohár konstruktérů, nebál se udělat celou řadu změn, které jim, jak doufají, pomohou v lepším úspěchům v roce 2009.

Významnýnou novinkou je angažování týmového manažera Toro Rosso Massima Rivoly na post dohližitele nad sportovními aktivitami a logistikou týmu. Kimi Räikkönen pak dostane nového závodního inženýra, Andreu Stellu.

Týmový šéf Stefano Domenicali před začátkem zimní přestávky italskému tisku změny potvrdil.

"Ředitelství operací zmizí a Mario Almondo bude zodpovědný za kvalitu v Gestione Industriale (divizi silničních vozů).

Massimo Rivola, dříve zaměstnanec Scuderie Toro Rosso, povede sportovní aktivity a logistiku, regule a okruhy. Produkce a kvalita bude spadat pod vedení Alda Costy.

Uděláme také několik organizačních změn v týmu na okruhu, který i nadále povede Luca Baldisserri. Andrea Stella, který dosud pracoval na voze Kimiho Räikkönena jako výkonný inženýr povýší na závodního inženýra, zatímco Chris Dyer (Räikkönenův dosavadní závodní inženýr) dostane roli koordinátora inženýrů, zahrnuje testovací tým. Bude zodpovědný Baldisserrimu.

Diego Ioverno se bude starat o montáž s pomocí (bývalého manažera Super Aguri) Micka Ainsley-Cowlinshawa. Budeme mít také muže zodpovědného za vývoj systému KERS, tím bude Thierry Baritaud."