Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Felipe Massa se cítí silněji než kdy dřív

Felipe Massa se cítí silněji než kdy dřív

Loňskou bitvou o titul prý získal hodně zkušeností.

Felipe Massa při příležitosti dnešního představení nového vozu F60 řekl, že se cítí silnější a zkušenější, než kdy dřív. Velký vliv na to měla loňská sezóna, kdy doslova až do posledních metrů bojovat s Lewisem Hamiltonem o titul a nakonec prohrál o jeden jediný bod. Brazilcovy ambice tak pro letošek zůstávají stejné, stát se mistrem světa.

"Každý rok se cítím silnější. Myslím, že po tolika zkušenostech během těch šesti let se cítím silnější a zkušenější, zejména po loňském roce, když vezmeme, jak obtížný to byl šampionát. Díky tomu jsem připravený pro příští sezónu."

Massa také říká, že je kvůli novým pravidlům složité odhadnout rozložení sil jednotlivých týmů a doufá, že Ferrari zůstane na čele. Loňský vicemistr světa očekává, že jejich hlavním rivalem bude opět McLaren.

"Je obtížné říct, který z vozů bude nejtěžší porazit. Očekáváme, že McLaren bude velice konkurenceschopný, možná BMW, které pracuje velice tvrdě a rok co rok se zlepšuje.

Možná to bude Renault a možná se také v dobrém světle ukáže nějaký jiný tým. Takže je celkem těžké toto říci, my ale samozřejmě pracujeme velice tvrdě a doufáme, že to budeme my."

Brazilec byl dnes vůbec prvním, kdo prohnal nové Ferrari F60 po trati, když s ním zajel pár instalačních kol na okruhu v Mugellu. Na tuto možnost byl také patřičně hrdý.

"Samozřejmě, že když jezdíte pro Ferrari a vyjedete s novým vozem poprvé na trať, je to pro nás vždy docela důležitý a emocionální den. Jsem velice šťastný a hrdý, protože je podle mě pro jezdce velice důležité, když poprvé vyjede s vozem na trať."

Massa také přiznal, že jej překvapily rozměry vozu. Podle svých slov očekával, že nový monopost bude velice robustní, o to více jej pak překvapilo, jak malý a kompaktní nový vůz ve skutečnosti je.

"Jsem docela překvapený, protože jsem očekával velký vůz jako před deseti lety. Ale vůz je velice, velice malý, velice kompaktní, zejména v zadní části. Vypadá docela pěkně, vypadá docela dobře a já doufám, že bude tak rychlý, jak vypadá."