Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ralf Schumacher letos pojede DTM v novém Mercedesu

Ralf Schumacher letos pojede DTM v novém Mercedesu

Polepší si tak z loňska, kdy závodil s rok starým vozem.

Ralf Schumacher si v letošní sezóně DTM polepší oproti loňské sezóně, když se stane jedním z jezdců, kteří pojedou s nejnovější specifikací vozu Mercedes-Benz.

Mladší z bratří Schumacherů absolvoval v loňské sezóně v německém mistrovství cestovních vozů svůj debut za volantem rok starého vozu a přestože nedosahoval zrovna oslnivých výsledků, stuttgartská automobilka v něj pro letoší rok vložila svou důvěru.

"Bylo nám všem jasné, že rok 2008 pro mě bude rokem učení, proto jsem spokojen s tím, čeho jsem dosáhl." řekl Schumacher. "Vůz třídy C specifikace 2009 je pro mě velkou šancí a já chci dobrými výsledky opodstatnit důveru, kterou do mě Mercedes-Benz vložil.

Podle mého názoru je DTM nejlepší sérií cestovních vozů na světě. Bojujeme zde o každý metr a každou desetinu sekundy. Co vím z mnoha setkání v paddocku, fanoušci ji mají rádi stejně jako já. Z mého pohledu nemohou diváci za své peníze dostat nic lepšího v žádné jiné přední závodní sérii."

Šéf oddělení motorsportu v Mercedesu Norbert Haug také očekává, že Schumacherova výkonnost s novým vozem vzroste.

"Jeho rok učení byl dobrý pro něj i pro DTM. Tato závodní série opět ukázala, že ani závodník světové třídy s vítězstvími z formule 1 nemůže přijít a hned bojovat se špičkou. Nicméně, Ralf se už ve své první sezóně stal jedním z nejpopulárnějších pilotů a byl středem zájmu od začátku do konce.

Naše poslední testy v Mugellu ukázaly, že Ralf dokáže řídit cestovní vůz DTM na špičkové úrovni. Jsem si jistý, že po svém roce učení Ralf ukáže, co dokáže."