Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ralf Schumacher ukončil závodní kariéru

Ralf Schumacher ukončil závodní kariéru

V DTM se bude věnovat roli manažera.

Ralf Schumacher se rozhodl ukončit v 37 letech svou závodní kariéru. V DTM však zůstane, když se přesune do role manažera.

Mladší bratr Michaela Schumachera byl sice oznámen jako jeden ze šesti jezdců Mercedesu v DTM pro letošní sezónu. Dva měsíce před startem sezóny však Němec týmu oznámil, že již dále závodit nechce. Místo toho bude u týmu Mücke Motorsport plnit povinnosti manažera.

U týmu bude rovněž pomáhat mladým jezdcům. Za tým Petera Mückeho totiž budou závodit dva piloti, kteří do DTM přecházejí z Eurosérie Formule 3 - loňský šampion Daniel Juncadella a mladý Němec Pascal Wehrlein, který byl angažován na Schumacherovo místo.

Mercedes zatím ohledně Schumacherova odchodu nevydal žádné oficiální prohlášení. Předpokládá se však, že k tomu dojde v průběhu soboty.

Ještě před pár týdny se přitom nový sportovní ředitel Mercedesu Toto Wolff nechal slyšet, že přítomnost Schumachera v týmu je zásadní.

"Nejdůležitější věcí je výkonnost na trati a budeme se muset podívat na to, jak se bude v letošním roce vyvíjet, jaké budou jeho výsledky a jak s ním budou mladí kluci růst," řekl Wolff.

"Bude hrát velmi důležitou roli, když se bude starat, aby nové děti dobře vystartovaly ze svých startovacích bloků. Nejdůležitější roli přitom budou hrát jeho zkušenosti."