Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Budou v F1 opět soupeřit Schumacherovi?

Budou v F1 opět soupeřit Schumacherovi?

Tentokrát by mohli souboje svádět Mick a David.

Vidět, jak na stupních vítězů po velké ceně stojí dva bratři, patří k věcem, které se fanouškovi zaryjí hluboko do paměti. Stejně tak jiné emocionální momenty, pěkné i smutné, jakým byl například ten, když Michael a Ralf Schumacherovi nasedali do svých vozů stojících v první startovní řadě Velké ceny San Marina 2003 pouze pár hodin poté, co se dozvěděli o úmrtí své matky. Michael Schumacher roky leží v kómatu a také na závodní přilbu jeho mladšího bratra již léta sedá prach, ale souboj Schumacherů by se za pár let mohl opět stát skutečností.

O prvních krocích Michaelova syna Micka ve světě monopostů pravidelně informují všechna média zaměřená na motorsport a příští rok svou cestu začne i jeho bratranec David Schumacher, Ralfův syn. Sice ho teprve čeká debut v německé F4, sérii pro jezdce z motokár toužící po velké kariéře, ale již teď si rád představuje, jak bude jednoho dne v F1 soupeřit s Mickem.

"Rozhodně chci do F1," netají David Schumacher. "Velmi rád bych tam závodil s mým bratrancem Mickem."

Aby se Mick v motokárách vyhnul tlaku spojenému se jménem Schumacher, závodil pod matčiným dívčím jménem. David postupoval stejně.

"Očekávání jsou jednoduše vyšší, hlavně když můj bratranec již ukázal, že je velmi rychlý," odpověděl David na otázku, jak se startuje kariéra s příjmením, které v F1 vyhrálo 97 závodů. "To je důvod, proč jsem prvních pár let závodil pod matčiným jménem Brinkmann."

Otázka na jeho vzory byla snad i zbytečná. "Můj otec a samozřejmě můj strýc Michael. On je jednoduše nejúspěšnějším jezdcem všech dob. Ale i otec byl velmi dobrý."