Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

KERS očekává Fisichella ve Španělsku

KERS očekává Fisichella ve Španělsku

Fisichellův tým by měl systém poprvé použít až při GP Španělska.

Giancarlo Fisichella si nemyslí, že by jeho tým, Force India, spustil KERS (systém rekuperace kinetické energie) dřive, než ve Velké Ceně Španělska. Ta je na programu 10. května.

Italský pilot byl jedním z těch, kteří s KERS nesouhlasí. Odpůrcům této novoty vadí zejména nespolehlivost a cena systému.

Fisichella, který dnes poprvé testoval nový monopost VJM02 v Jerezu, řekl, že KERS zatím nevyužívá a nějakou dobu to tak zůstane.

"Až do Barcelony nemáme v plánu KERS použít. Mohu se tak soustředit na řízení auta tak rychle, jak jen to je možné," řekl novinářům.

Nemyslí si, že absence KERS by měla být handicapem. Podle něj bude minimum týmů, které nový systém použijí už během prvních čtyř závodů.

"Myslím, že většina týmů se chystá zavést KERS až při evropských závodech, proto podle mne první čtyři závody KERS využit nebude."

Přiznal, že je odpůrcem zavedení tohoto systému do soutěže.

"Nikdy jsem s tím neřídil a jsem proti tomu, protože týmy stráví hodně času a utratí hodně peněz na výrobu tohoto systému. A pořád to není bezpečné," řekl Fisichella.

"Je hrozné vidět jezdce jak vyskočí z kokpitu na dráhu jako opice. Bezpečnost není optimální. V minulé sezóně jsme již měli problémy s mechanismy BMW."

"Jsem proti KERS. Není to bezpečné a spolkne to hodně peněz," dodal nakonec zkušený Ital.