Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Důvěru Ferrari dostal Fisichella, Badoerova anabáze končí

Důvěru Ferrari dostal Fisichella, Badoerova anabáze končí

Fisichella setrvá u týmu z Maranella minimálně do konce sezóny.

Giancarlo Fisichella se stal závodním pilotem Ferrari. Nahradí tak Lucu Badoera, který si v roli zástupce Felipeho Massy nevedl příliš dobře. V červeném monopostu se Fisichella bude prohánět minimálně do konce letošní sezóny, pro tu příští je hlášen jako náhradník.

Naplnil se tak nejvíce spekulovaný scénář. Ferrari do poslední chvíle čekalo na resumé prohlídky Felipeho Massy. Výsledek byl takový, že Brazilec nebude schopen stihnout návrat do konce letošního ročníku. Jednání s Force India pak nabrala rychlý spád.

Vlastník Force Indie, dr. Vižaj Mallya k tomu řekl: "Giancarlo a jeho management za mnou včera přišli s návrhem od Ferrari. Pro každého italského pilota je sedačka ve Ferrari odjakživa snem, Giancarlo není výjimkou. Nikdo by tomu neměl stát v cestě. Dohoda dokonce zajistí Giancarlovi dlouhodobou budoucnost s Ferrari a bylo by nekorektní to nějak ohrozit, obzvláště po tom všem, co pro Force Indii Giancarlo udělal."

Obecně se hovoří o tom, že Force India má vůči Ferrari nesplacené závazky za dodávky motorů z minulého roku, avšak Mallya odmítl, že by něco takového mohlo hrát roli.

"Rádi bychom zdůraznili, že jsme tím s Ferrari neuzavřeli žádné finanční vyrovnání," prohlásil šéf Force Indie. "Tato dohoda byla provedena v dobré víře a pro dobro Giancarla i sportu jako celku. Konkurenceschopný italský jezdec ve Ferrari a na Monze, to je pozitivní příběh pro formuli 1, který jí může pomoci pozvednout v těchto těžkých časech.

Rádi bychom Giancarlovi poděkovali za všechnu jeho pomoc během posledního roku a půl a za získání prvních mistrovských bodů do šampionátu minulý víkend. Byl nedílnou součástí týmu a my mu dlužíme mnoho za jeho přínos mimo trať i na dráze. Do budoucna mu přejeme vše nejlepší."

Force India zatím neučinila rozhodnutí o náhradě Fisichelly, avšak předopkládá se, že jej zastoupí další Ital Vitantonio Liuzzi.