Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Fisichella: "Nemohu si dovolit špatnou sezónu."

Fisichella: "Nemohu si dovolit špatnou sezónu."

Ital ví, že fiasko z minulé sezóny se nesmí opakovat.

Giancarlo Fisichella věří, že tuto sezónu musí podávat dobré výkony, pokud chce ve formuli 1 setrvat i příští rok.

Italský veterán, který v loňském roce přešel z Renaultu do týmu Force India, prožil v předchozí sezóně velké zklamání. Nebodoval totiž ani v jednom závodě. Byla to jeho první nula od roku 1996.

Navzdory tomuto neúspěchu Fisichella v týmu zůstal a nyní doufá, že letošní sezóna bude úspěšnější. Kýžené ovoce by mělo přinést především spojenectví se McLarenem a Mercedesem.

A zkušený pilot si je vědom toho, že výsledky z loňské sezóny se nesmí opakovat. Mohly by totiž znamenat konec jeho působení v tomto sportu.

"Tato sezóna pro mne bude velice důležitá. Pokud bych měl sezónu stejnou jako minulý rok, bylo by obtížné působení v F1 prodloužit," řekl Fisichella časopisu Autosprint.

"Místo toho bych měl najít optimální formu a auto, které mi dovolí držet se ve středu pole, získat nějaké body a možná i překvapit. Pak můžu uvažovat o dalším roce nebo dvou ve formuli 1."

"Doufám, že se mi to podaří, protože se stále cítím dobře. Chci závodit, chci řídit auto. V žádném případě ale nechci, aby se opakoval rok 2008," pokračoval šestatřicetiletý pilot.

Fisichella prohlásil, že příchod Simona Robertse z McLarenu posune jeho tým dopředu a zároveň i odchod Mika Gascoyna by mohl být pro tým přínosem.

"Měl jsem s Gascoynem dobrý vztah, ale určitě se od něho čekalo více. Ne každý v týmu byl šťastný. Každopádně byl nahrazen velkým profesionálem - Simonem Robertsem."

"Na začátku jsem byl trochu nervózní. Ale jakmile jsem ho potkal, uklidnil mne. Je to typ člověka, který za vámi přijde, promluví si s vámi, stará se a dohlíží na auto. Vidíte na něm, že tahle práce je pro něj vším," dodal Fisichella.