Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Theissen: "Nick odvedl fantastickou práci."

Theissen: "Nick odvedl fantastickou práci."

Přestože sjel mokré pneumatiky, udržel druhé místo.

Šéf oddělení motorsportu u BMW Mario Theissen pochválil Nicka Heidfelda za jeho výkon ve Velké ceně Malajsie, který byl podle něj klíčový pro zisk druhého místa.

Heidfeld maximálně využil své strategie jedné zastávky v boxech a i přesto, že mokré pneumatiky téměř zničil jízdou na vlhkém povrchu, dokázal dojet druhý.

"V Melbourne to byla smolná ztráta pódia, zde to byl šťastný zisk pódia. Myslím, že to pro Nicka vyšlo perfektně.

Očekávali jsme mokré podmínky, tak jsme mu natankovali hodně paliva a byli jsme schopni zůstat na trati, dokud déšť nepřišel. Mohl proto jet pouze na jednu zastávku, což byla velice dobrá strategie.

Za mokra pak, musím říct, odvedl Nick fantastickou práci. Jel na mokrých pneumatikách už dlouho a když se skutečně spustila průtrž mračen, byl vůz neovladatelný.

Po celou dobu jsme byli připraveni ho v boxech odbavit, on se ale každým kolem rozhodoval, že zůstane a nakonec to udržel až do červené vlajky. To bylo klíčem k zisku druhého místa a hodně to vypovídá nejen o Nickových zkušenostech, ale i jeho schopnosti jet za mokra. To bylo skutečně velmi dobré."

Theissen pak také vyjádřil lítost nad smůlou Roberta Kubici, který musel ze závodu odstoupit pro poruchu motoru.

"Robert měl rozhodně nešťastný start a mohl vyhrát v Melbourne. Určitě by byl druhý, zde jej vyřadil technický problém.

Pro něj je to start do sezóny velikým zklamáním a já doufám, že v jeho podání přijdou v dalších závodech lepší výsledky. S Nickem to bylo v pořádku. Dovézt domů druhé místo je rozhodně víc, než jsme po těch dvou kvalifikacích čekali."