Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

BMW Sauber má na stole několik nabídek, tvrdí Theissen

BMW Sauber má na stole několik nabídek, tvrdí Theissen

S výběrem toho pravého zájemce o koupi týmu pomáhá i Peter Sauber.

BMW Sauber má na stole několik nabídek na koupi týmu, který na konci letošní sezóny opustí jeho většinový vlastník, automobilka BMW. Šéfové této stáje mají nyní několik dní na jejich zvážení a snad i konečný výber té nejlepší.

Tým z Hinwilu měl po oznámení BMW jen pár dní na to, aby stihl najít svého kupce před uzávěrkou pro podpis nové Concordské dohody a logicky začal jednat se svým bývalým majitelem a šéfem Peterem Sauberem.

Jednání ale nebylo úspěšné a podpis člena BMW Sauberu proto v nové Concordské dohodě chybí. Mezinárodní automobilová federace proto oznámila, že toto místo může naplnit i jakýkoliv nový tým, který nebyl pro příští sezónu původně vybrán.

Sauber sice tým nekoupil, nyní ale Theissenovi pomáhá s hledáním možného kupce. Theissen je v tomto směru optimistický, ačkoliv si je vědom toho, že cesta k cíli není snadná.

"Není to snadné, ale jsou tu příležitosti. Jsou zde zajímající se investoři a my jejich nabídky nyní zvažujeme.

Naštěstí nepracuji sám, děláme na tom společně s Peterem. Velice urputně se snaží využít svých kontaktů a mluví s lidmi. Děláme to společně.

Nemohu vám říct nic k probíhajícím jednáním. Jak jsem řekl, je zde několik zajímajících se stran a my zkrátka prověřujeme jejich jednotlivé návrhy."

Theissen byl dotázán, zda má v úmyslu na konci sezóny skončit ve své roli ředitele oddělení motorsportu u BMW a stát se šéfem nástupce BMW Sauberu, pokud se jej povede zachránit. Jeho odpověď byla ale spíše vyhýbavá.

"To je stále otevřené. Nepřemýšlím o tom. Prioritou číslo jedna je záchrana budoucnosti týmu z mé současné pozice. Po sezóně se uvidí, co se se mnou stane."