Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel má před sebou řadu úspěšných let, říká Theissen

Vettel má před sebou řadu úspěšných let, říká Theissen

"Už ve svých 23 letech je jedním z nejlepších jezdců ve F1."

Sebastian Vettel má před sebou ještě celou řadu úspěšných let, myslí si ředitel oddělení motorsportu u BMW Mario Theissen, který mu jako první umožnil závodit ve Formuli 1.

Theissen dal Vettelovi v roce 2006 šanci testovat pro svůj tým BMW Sauber F1 a o rok později pro tým při Velké ceně USA debutovat v samotném závodě, řekl. Nyní je pyšný na to, čeho letos mladý Němec dosáhl.

"Odvedl dobrou práci, obzvlášť v posledních čtyřech závodech, kdy tlak stoupal," řekl Theissen pro Autosport, když byl dotázán, jaké má z Vettela pocity.

"Když to nešlo podle plánu, zůstal v klidu. Mezi čtyřmi až pěti uchazeči o titul byl jediný, kdo neudělal žádné další chyby. To bylo opravdu, opravdu dobré.

Je skvělý jezdec, už ve svých třiadvaceti letech jeden z nejlepších ve Formuli 1. Pokud půjde vše dobře, má před sebou dalších 15 let ve F1, takže bude ještě pár ročníků, které by mohl vyhrát, pokud bude mít správné auto."


Theissen neměl v BMW Sauberu pro Vettela místo, takže jej uvolnil Red Bullu, který jej pro druhou polovinu sezóny 2007 zařadil do svého juniorského týmu Toro Rosso.

Poté, co v roce 2008 v Monze dosáhl pro italský tým prvního a zatím posledního vítězství, přesunul se o rok později do Red Bullu, se kterým se na konci letošní sezóny v Abú Zabí radoval ze svého prvního titulu mistra světa.