Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

"Král" přichází do Indy

"Král" přichází do Indy

John Andretti pojede pro tým Petty / D & R Racing

Sedminásobný vítěz americké série NASCAR a skutečná legenda americké motoristické scény, Richard Petty, se rozhodl splnit si svůj dlouholetý sen a ve spolupráci s týmem Dreyer & Reinbold Racing připraví pro  Indianapolis 500 monopost, který ve vlastním závodě bude řídit John Andretti. Vůz se startovním číslem 43, které už bude asi navždy spojeno právě s Richardem Pettym, přezdívaným "The King", bude sponzorován společností Window World.

"John a já jsme hovořili o tomto projektu tři nebo čtyři roky, a v loňském roce jsme konečně závod navštívili společně," uvedl při představení celého projektu Richard Petty. "Už jako malý kluk jsem poslouchal přenosy z Indy v rádiu, když jsem ležel pod svým závodním cesťákem a připravoval ho pro závod. Snad 15 let jsem do Indy jezdil vždy na Pole day se svým hlavním sponzorem, společností STP, ale pak jsem zase musel zpět k přípravě svých vozů pro NASCAR. Až vloni mne John Andretti pozval do Indy na závod a pro letošek jsme připravili tohle."

John Andretti startoval v Indy již devětkrát, přičemž nejlepší výsledek zajel v roce 1991, kdy skončil pátý. Dlouhou dobu pak startoval pro tým Richarda Pettyho v sérii NASCAR. Vůz bude zbarven v charakteristické modro červené kombinaci, typické pro vozy Richarda Pettyho z doby, kdy jezdil v sérii NASCAR.