Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Scott Sharp pojede Indy 500 s Panther Racing

Scott Sharp pojede Indy 500 s Panther Racing

Sponzorem bude výrobce tequily Patrón

Stáj Panther Racing oznámila, že dosáhla dohody s pilotem Scottem Sharpem ohledně jeho startu v letošním 93. ročníku závodu Indianapolis 500. Veterán Sharp, který v současné době závodí v sérii ALMS s protoypem ACURA skupiny LMP 1, bude v Indy startovat s Dallarou stáje Panther Racing se startovním číslem 16.

Sponzorem jeho vozu v Indy pak bude společnost Patrón Spirits, výrobce alkoholických nápojů tequila.

"Se Scottem (Sharpem) jsme o možnosti jeho startu v Indy za náš tým hovořili už několik let. Jsem proto rád, že letos se podařilo náš záměr uskutečnit," uvedl v tiskovém prohlášení majitel stáje Panther Racing John Barnes. "Navíc se tento projekt podařilo finalizovat již nyní, což nám umožní věnovat se přípravě vozu na Indy s dostatečným předstihem. Věřím, že s našimi zkušenými piloty Danem Wheldonem a Scottem Sharpem bude Panther Racing letos v Indy týmem, se kterým budou muset počítat i ti nejlepší."

Scott Sharp startoval celkem v 146 závodech série IRL/Indycar, což je zdaleka nejvíce ze všech současných pilotů této série. Dosáhnul 9 vítězství a 6 postavení na čele startovního roštu.