Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Paul Tracy předvedl výkon hodný bývalého šampióna

Paul Tracy předvedl výkon hodný bývalého šampióna

1. den návratu s hodnotou 223,089

Přestože jsou první dny věnovány především nováčkům, značnou dávku pozornosti na sebe včera v Indianapolis přitáhnul muž, který je bezesporu jedním z magnetů letošní Indy 500. Paula Tracyho můžete buďto milovat nebo nenávidět, ale i většina jeho odpůrců se shoduje v jednom. Paul dokáže být pekelně rychlý.

Paul Tracy se do Indy vrátil po sedmi letech, které uplynuly od kontroverzního závěru závodu v roce 2002. A přestože s Dallarou s motorem Honda odjel za poslední dva roky jediný závod a to ještě na letištním okruhu v Edmontonu, včera se předvedl jako skutečný bývalý šampión.

Během tříhodinového intervalu, který měli k dispozici piloti, kteří dosud v letošním roce nestartovali v IndyCar Series, odjel 22 kol, odladil monopost a v tom 23. zajel jasně nejrychlejší čas včerejšího dne, navíc se slušnou průměrnou rychlostí 223,089 mil/hod.

"S naším dnešním výkonem jsem skutečně spokojený," řekl po jízdách Tracy. "Ale je třeba si uvědomit, že už jezdím dlouho a nashromáždil jsem za tu dobu spoustu zkušeností. Jsem ve zcela jiné pozici, než nováčci, kteří sem letos přijeli poprvé a trať z monopostu viděli až dnes. Já jsem tady závodil už mnohokrát a v Indy jsem odjel mnoho mil."

Tracyho kritici okamžitě poukázali na to, že velkou část onoho rozhodujícího kola absolvoval Paul v závěsu za vozem Scotta Sharpa, což jeho výkonu výrazně pomohlo. To je bezpochyby pravda. Jenomže zkuste se vrátit po sedmi letech do Indianapolis, s minimálními zkušenostmi s vozem, který řídíte, a udržte se po jedno kolo za Scottem Sharpem.

Kromě toho prý Paul působí velmi uvolněným dojmem, s chutí žertuje s fanoušky a ještě si včera našel čas na dlouhou soukromou autogramiádu. Něco mi říká, že Tracy, který se do Indy vrátil, je lepší než ten, který před sedmi lety odešel.