Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Williamsy opět tankovaly méně, Rosberg si ale věří

Williamsy opět tankovaly méně, Rosberg si ale věří

Tentokrát by prý v kvalifikaci mohl skončit mezi nejlepšími pěti.

Nico Rosberg přiznává, že i v Monaku pokračuje Williams ve stejném duchu jako v předchozích velkých cenách, když absolvoval dnešní volné tréninky s lehčími vozy než jeho soupeři. I přesto se ale Rosberg domnívá, že má Williams v Monaku lepší formu než dosud.

Němec už několikrát vládl úvodním volným tréninkům, v průběhu víkendu se ale postupně propadal pořadím dolů. Zde v Monaku by prý propad neměl být tak velký. Rychlost williamsů je totiž tentokrát na lepší úrovni.

"Je to skvělé. Skutečně si to užívám. Dnes to bylo velmi náročné a já jsem si jistý, že si každý prožil svou horkou chvilku, ale to je zde normální, musíte najít limit.

A pro nás to šlo celkem dobře, začali jsme docela bídně a já se ve voze necítil dobře, ale udělali jsme pár velkých změn a věci se začaly lepšit, nakonec vypadáme silně, v což jsem doufal, a myslím, že se nepropadneme tolik, jako v ostatních víkendech.

Jsme dnes jistě lehčí než ostatní, proto jsme první, ale mám pocit, že jsme rychlejší než normálně a nepropadneme se tolik a doufám, že to v kvalifikaci bude stačit na první pětku, což je skvělé.

Je to můj domov, Monako, takže si zde jízdu skutečně užívám. Je to skutečně náročná trať a je velice, velice obtížná. Mým oblíbeným místem je šikana v přístavu, je třeba brzdit skutečně dobře, vyjet opravdu brzy. Monako je Monako, je velice speciální a musí tak zůstat."

I Rosberga dnes trápily problémy s drolením pneumatik, stejně jako většinu ostatních pilotů.

"Také máme masivní problémy s drolením, v dlouhých jízdách se zadní gumy totálně zničí."

Němec dnes také popřel, že by byl u Williamsu nespokojený. Tyto spekulace se vyrojily poté, co řekl, že zvažuje svou budoucnost u týmu.

"Nespokojenost vůbec není na mé straně. Neřekl jsem nic než to, že Williams udělal od loňska velký krok vpřed, loni jsem se kvalifikoval šestnáctý a letos se pravidelně umisťujeme v první desítce a máme šanci na body v každém závodě, takže je to velký krok vpřed.

Těší mě to, těší mě, že bojuji o body a tým mi dal do Monaka ještě lepší auto, takže se v tuto chvíli v týmu cítím skvěle a opravdu si to užívám."