Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Scott Dixon si na Milwaukee Mile připsal další vítězství

Scott Dixon si na Milwaukee Mile připsal další vítězství

ABC Supply Company A.J. Foyt 225 - výsledky závodu

 Scott Dixon nebyl v Milwaukee dominantním jezdcem po většinu závodu a  největší počet kol ve vedení absolvoval Ryan Briscoe.  Dixon však dokázal být včas na správném místě, na čele pole se ocitl v rozhodující fázi závodu a dojel si tak pro další vítězství své kariéry. Druhý skončil loňský vítěz Ryan Briscoe, třetí Dario Franchitti.

Již během prvního kola se ve vedení vystřídali tři jezdci, to když nejprve Rahal předjel Ryana Briscoe a vzápětí oba překonal Tony Kanaan. Brazilec startující s ještě nedoléčenými zraněními z Indy však musel bojovat nejen s bolestmi, ale i s neposlušným monopostem, a tak se na čele pole dlouho nezdržel. To patřilo po většinu závodu Ryanu Briscoe.

Ten zažíval kupodivu krušné chvilky v okamžicích, kdy dojel svého stájového kolegu Castronevese. Ten měl včera špatný den a nedokázal se udržet s těmi nejrychlejšími. Briscoe se dvakrát snažil nedat svému kolegovi "kolo", ale vždy jen za cenu zvýšeného tlaku ze strany svých pronásledovatelů. Nakonec tým Penske i Castroneves vzdali snahu udžet se ve stejném kole s vedoucími a Castroneves naopak převzal úlohu "brzdiče", který se snažil poskytnout Australanovi trochu prostoru před dotírajícím Dixonem.

Nic však nedokázalo zabránit Dixonovu útoku, když se Briscoe ve 200. kole nechal na vnitřní stopě uzavřít o kolo zpět jedoucím Scheckterem. Zatímco Briscoe musel šlápnout na brzdy, Dixon si chytře najel venkem a vzápětí se přes svého rivala přehnal rychlostí blesku. V závěrečných 25 kolech ukázal Dixon všem záda a ani Briscoe se nezmohl na pokus o odvetu.

Smutný pohled byl na Paula Tracyho, který se celým závodem doslova protrápil s vozem, u kterého bylo největším úspěchem, neopřít ho do ochranné zdi. Naopak skvěle zajela již podruhé za sebou Danica Patrick, jež byla dostatečně rychlá a konzistentní během celého závodu a právem jí nakonec patřilo celkově páté místo.

O jedno místo lépe zajel Graham Rahal, který do závodu startoval z první řady a dosáhnul včera svého nejlepšího výsledku na oválu. I Raphael Matos si dojel pro svůj zatím nejlepší výsledek v IndyCar Series a týmu Luczo Dragon Racing přivezl šesté místo.

Cíle závodu se nedočkal Tony Kanaan, jehož monopost začal při zastávce v boxech hořet, ani E.J.Viso, který rovněž odstoupil pro technickou poruchu. Včerejší závod byl vůbec nejrychlejším závodem IndyCar Series na Milwaukee Mile a celkově třetím nejrychlejším v bohaté 105 let trvající historii oválu v Milwaukee.

Šampionát série IndyCar pokračuje již příští týden, tentokráte sobotním večerním závodem na Texas Motor Speedway. Do Texasu pojede jako vedoucí muž šampionátu právě Scott Dixon.

p.
 Jezdec  Tým
Čas/odstup
1.
 S.Dixon  Target Chip Ganassi Racing
1:38:43.9552
2.
 R.Briscoe  Team Penske
2.1257
3.
 D.Franchitti   Target Chip Ganassi Racing
2.2644
4.
 G.Rahal  Newman/Haas/Lanigan Racing
2.6744
5.
 D.Patrick  Andretti Green Racing
5.9824
6.
 R.Matos  Luczo Dragon Racing
15.8877
7.
 M.Andretti  Andretti Green Racing
17.9448
8.
 H.Mutoh  Andretti Green Racing
1 kolo
9.
 M.Moraes  KV Racing Technology
1 kolo
10.
 D.Wheldon  Panther Racing
1 kolo
11.
 H.Castroneves  Team Penske
3 kola
12.
 R.Hunter-Reay  Vision Racing
3 kola
13.
 T.Scheckter  Dreyer & Reinbold Racing
3 kola
14.
 R.Doornbos  Newman/Haas/Lanigan Racing
5 kol
15.
 J.Wilson  Dale Coyne Racing
6 kol
16.
 E.Carpenter  Vision Racing
6 kol
17.
 P.Tracy  A.J.Foyt Enterprises
6 kol
18.
 E.Viso  HVM Racing
porucha
19.
 T.Kanaan  Andretti Green Racing
porucha
20.
 M.Conway  Dreyer & Reinbold Racing
havárie
21.
 S.Barrett  3G Racing
nestartoval

Všechny časy neoficiální