Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Týmy IndyCar během přestávky nelení a testují

Týmy IndyCar během přestávky nelení a testují

Motory Honda se rozezní na celkem čtyřech tratích.

Text: Vítězslav Boch

Protože pravidla IndyCar nedovolují testování sedm dní před závodním víkendem, naskytne se týmům tento týden jedna z mála možností, jak během léta odjet nějaké kilometry navíc. Kalendář je totiž na léto skutečně nadupaný a většinou uvidíme IndyCar každý víkend.

10. června se Ed Carpenter z týmu Vision Racing zúčastní testů pneumatik pro výrobce Firestone na okruhu Chicagoland Speedway. Chicago v předchozích sezónách celý šampionát uzavíralo. Letos se po závodu v Chicagu pojede ještě v Japonsku a celá sezóna skončí na oválu v Miami. V Chicagu se ovšem poprvé pojede v noci.
Dario Franchitti, který podle svých vlastních slov vzhledem k častým změnám zabarvení svého vozu už má problém ho v boxech najít, nastoupí 10. června jako jediný k testům v Iowě, v dějišti příštího závodu IndyCar Series. Do konce sezóny zbývá ještě 11 podniků, a tak uvidíme, zda Dariovi přibude do sbírky nějaká další barevná jezdecká kombinéza, pokud Chip Ganassi ještě představí vůz číslo 10 v jiném zbarvení, než v barvách primárního sponzora Target.
O poznání živěji bude v Richmondu, který bude po Iowě další zastávkou IndyCar. Ve stejný den, kdy Franchitti bude prohánět svou Dallaru v Iowě a Carpenter v Chicagu, budou v Richmondu testovat oba piloti Penske Racing, jak Ryan Briscoe, tak Helio Castroneves. K testům se připojí i Dan Wheldon od Panter Racing, E.J. Viso od HVM Racing a celkem logicky i Raphael Matos z Luczo Dragon Racing.

Ovšem nejživěji bude o den dříve na přírodním okruhu ve Watkins Glen. Zde by k testům mělo nastoupit celkem osm jezdců. Představí se tři jezdci týmu Andretti-Green Racing, jmenovitě Danica Patrick, Tony Kanaan a Marco Andretti, Mario Moraes bude zastupovat tým KV Racing Technology, za Dreyer & Reinbold Racing nastoupí Mike Conway a Milka Duno. Za Dale Coyne Racing pojede Justin Wilson a za Team 3G nastoupí loňský vicemistr juniorské série Firestone IndyLights Richard Antinucci.

Pro Antiucciho bude tento test o to důležitější, že právě zde nastoupí o několik dní později za tým 3G Racing ke svému prvnímu závodu série IndyCar.