Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Silverstone doufá v udržení britské velké ceny

Silverstone doufá v udržení britské velké ceny

Pokud ze hry vypadne Donington, je připraven jej nahradit.

Generální ředitel okruhu v Silverstone Richard Phillips věří, že si okruh příští rok zaslouží být součástí kalendáře po úspěšné velké ceně minulý víkend.

Britská velká cena se od příštího roku stěhuje na okruh Donington Park, ale šéf formule 1 Bernie Ecclestone během víkendu navrhl, že by bylo možné, aby Silverstone hostil Velkou cenu Velké Británie i nadále.

Phillips také dodal, že je naděje, aby se na Silverstonu opět závodilo už v roce 2010.

"Máme nejlepší fanoušky na světě a upřímně doufám, že je zde uvidíme příští rok. Stoupá znepokojení o tom, zda Donington zvládne pořádání Velké ceny Velké Británie v roce 2010 a v dalších letech, ale slova Bernieho Ecclestona a FIA během víkendu byla uklidňující.

Podpora ze strany fanoušků během víkendu nepochybně ovlivnila způsob, kterým se na budoucnost britské velké ceny na Silverstonu dívají.

Celou dobu tvrdíme, že Silverstone je připraven vstoupit, pokud padnou plány Doningtonu, a to zůstává. Silverstone na tom nikdy nebyl tak dobře.

Tento rok byla britská velká cena fenomenální, jeden z nejlépe organizovaných a dobře podporovaných podniků, na kterém jsem kdy pracoval. Doufáme, že zde všechny uvidíme i příští rok."


Dodal: "Podpora Silverstonu a britské velké ceny ze strany fanoušků, jezdců a týmů byla ohromná. Fanoušci mají opravdu blízký vztah k Silverstonu a jezdci sem jezdí rádi.

Je to fantastický okruh. Musíte se jen podívat na počet příchozích a reakci Sebastiana Vettela na zdejší vítězství, abyste viděli, že Silverstone je velice speciální místo."