Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Robert Doornbos končí u N/H/L Racing

Robert Doornbos končí u N/H/L Racing

Budoucnost vozu s číslem 06 je hádankou.

Robert Doornbos podle všeho ukončil svou spolupráci s týmem Newman/Haas/Lanigan Racing. Tým zatím zvažuje možnosti ohledně nasazování druhého vozu po zbytek sezóny. S dalším účinkováním Roberta Doornbose v IndyCar Series je pak většinou spojován tým HVM Racing Keitha Wigginse, ze který Holanďan závodil v roce 2007 v sérii Champ Car.

Vstup Doornbose do IndyCar Series byl většinou očekáván se značnými nadějemi, což bylo jistě dáno především jeho slušnými výsledky v sezóně 2007, kterou absolvoval za oceánem coby jezdec série CCWS. Holanďan se však bohužel zřejmě s týmem nijak dobře nesžil a rovněž jeho vztah s týmovým kolegou Grahamem Rahalem se dal označit za rozhodně méně než ideální. Od Doornbose se při jeho debutu na oválech příliš neočekávalo, ale Rahal ho bohužel zcela zastínil i na městských a přírodních okruzích.

Z několika závodů Doornbos odpadnul pro technické závady a jeho vztah s týmem se vyhrotil během posleního závodu na Kentucky Speedway, který Robert dokončil se ztrátou patnácti kol na vítěze, především vinou několika neplánovaných zastávek v boxech.

"S Robertem jsme měli podepsaný kontrakt na dvanáct závodů a ten jsme naplnili," uvedl k tomu po závodě v Kentucky Mike Lanigan. "Pokusili jsme se domluvit s Robertem na jeho prodloužení, ale evidentně se rozhodl pokračovat někde jinde." Lanigan rovněž dodal, že zatím ani on ani Carl Haas neobdrželi od Doornbose oficiální vyjádření. 

Nejlepšími výsledky Doornbose byla devátá místa v Long Beach, Richmondu a Watkins Glen, nejlepším výsledkem v kvalifikaci pak byla druhá pozice na startu v Kansas City.

Podle Lanigana teď  tým zvažuje, zda bude ve zbývajících závodech druhý vůz nasazovat, či nikoliv. Pokud se tak stane, jsou zřejmě největšími adepty na místo v jeho kokpitu Bruno Junqueira, Oriol Servia, či možná dokonce Paul Tracy. Všichni tři již v minulosti za tým startovali a po jezdecké stránce by byli svými bohatými zkušenostmi bezpochyby přínosem i pro Grahama Rahala. Vzhledem k ekonomické situaci panující za oceánem se ale můžeme dočkat i nějakého jiného překvapení, kdy by místo mohl získat někdo méně zkušený, za to ale přinášející více sponzorských peněz, než výše uvedené trio.