Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Klien by chtěl příští rok závodit za tým po BMW

Klien by chtěl příští rok závodit za tým po BMW

Dostal i jiné nabídky, ale stáj z Hinwilu je pro něj číslo jedna.

Současný testovací jezdec týmu BMW Sauber Christian Klien řekl, že by v příštím roce velice rád pro svého zaměstnavatele závodil, přestože se zatím nenašel jeho kupec.

Většinový vlastník týmu, automobilka BMW, nedávno ohlásila odchod z formule 1 na konci této sezóny, od té doby tým usilovně shání nového majitele. Velkou nadějí na záchranu byl jeho bývalý šéf Peter Sauber, jednání s ním ale nebyla úspěšná.

Klien podle svých slov dostal nabídky i od jiných týmů, BMW Sauber ale zůstává jeho prioritou a pokud se ho podaří zachránit, velmi rád by se stal jeho závodním jezdcem. Poprvé od Velké ceny Itálie roku 2006 by se tak postavil na start velké ceny.

"Během sezóny proběhly nějaké žádosti. Ve formuli 1 je všechno neustále v pohybu. Nové týmy mají velký zájem o jezdce se zkušenostmi, ale s jistou dlouhodobou perspektivou.

Ve svém věku pouhých 26 let a při své šesté sezóně ve formuli 1 podle mě mohu nabídnout oboje. Ale i stálé týmy se v tuto chvíli poohlížejí po nových pilotech. Pár jezdců odchází nebo mění tým.

Navzdory nabídkám, které jsem dostal, by byl tým z Hinwilu mou volbou číslo jedna. Má skvělé technické zdroje a vášeň pro závodění dobře vyhovuje mé představě o týmu formule 1."

I přes nejistotu budoucnosti BMW Sauberu a tedy i Klienova cíle zůstává mladý Rakušan vcelku klidný, podle svých slov je v dobré pozici.

"Jakmile první díly skládačky zapadnou do správných míst, věci se mohou odehrát rychle. Ale v roce 2010 budou mít jezdci formule 1 více práce než dřív, ale na trhu nebude víc jezdců se zkušenostmi z velkých cen. Cítím, že jsem v docela dobré pozici."