Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Klien se v Singapuru vrací do závodní sedačky s HRT

Klien se v Singapuru vrací do závodní sedačky s HRT

Nahradí Sakona Jamamota, který náhle onemocněl.

Christian Klien se ve Velké ceně Singapuru vrátí do závodní sedačky, když pojede noční závod v barvách týmu HRT. Rakušan nahradí Sakona Jamamota, který náhle onemocněl.

Šéf týmu HRT Colin Kolles potvrdil, že výměna Kliena za Jamamota je pouze jednorázová a Japonec se vrátí za volant při následující velké ceně, která se pojede na jeho domácí trati v Suzuce.

"Vypadá to, že Sakon Jamamoto má otravu z jídla a necítí se dobře," řekl Kolles. "Kvůli tomu pojede v pátek a po zbytek víkendu Christian Klien. Doufám, že Sakonovi bude brzy dobře a bude schopen odjet svou domácí velkou cenu v Japonsku."

Klien už letos s vozem týmu HRT jezdil, objevil se v prvním pátečním tréninku na Velkou cenu Španělska a také Velkou cenu Evropy. Jeho poslední start se ale datuje do roku 2006, kdy jel za Red Bull v Monze. Na svém kontě má 46 velkých cen v týmu Jaguar, který se následně proměnil v Red Bull. Jeho nejlepším výsledkem je páté místo z Velké ceny Číny v roce 2005.

Od té doby, co přišel u Red Bullu o své místo, byl testovacím jezdcem u týmů Honda, BMW a nyní také HRT. Zároveň byl i členem programu Peugeotu pro Le Mans, letos se ale rozhodl plně soustředit na Formuli 1.

Klien v obou dnešních volných trénincích ztratil na nejrychlejšího jezdce 8,8 sekundy a obsadil třiadvacáté, respektive čtyřiadvacáté místo.