Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Christian Klien stále doufá v angažmá ve formuli 1

Christian Klien stále doufá v angažmá ve formuli 1

Volná místa mají už ale jen dva týmy.

Christian Klien se stále snaží získat místo závodního jezdce pro letošní sezonu. Jenže poté, co Sauber angažoval Pedra de la Rosu a Renault Vitalije Petrova, zbývají ve startovním poli už jen dvě volné sedačky.

Jméno svého druhého jezdce zatím neoznámil španělský Campos, který ale nyní řeší spíše svou finanční situaci. Tichý americký tým US F1 je tím druhým, kdo nemá ke svému prvnímu jezdci týmového kolegu.

Klien se ale ani tak nevzdává: "Dokud jsou kokpity k dispozici, budu se urputně snažit. Už jsem na tom byl dobře u Sauberu a u Renaultu. S oběma týmy jsem jednal až do dne, kdy oznámili de la Rosu, respektive Petrova.

Během zimy se v týmech změnil vedoucí personál a struktura, což jsem nepředvídal a nehaje mi to do karet."

Klien odjel v letech 2004 až 2006 celkem 46 velkých cen v barvách týmů Jaguar a následně Red Bull. Poté byl testovacím pilotem u Hondy a BMW Sauberu. Mladý Rakušan by byl rád i za místo rezervního pilota, jenže i tato místa pomalu, ale jistě docházejí.

Jeho otec a zároveň manažer, Johannes Klien, řekl, že Christian nemá žádný náhradní plán, neboť se maximálně snaží získat místo ve formuli 1. Klien byl v minulých dvou letech členem týmu Peugeot ve slavné čtyřiadvacetihodinovce Le Mans, tu ale letos nemá v plánu, neboť se bude krýt s Velkou cenou Kanady formule 1.