Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Heidfeld se po havárii obul do Alonsa

Heidfeld se po havárii obul do Alonsa

"Zkusil jsem mu nechat místo, ale namířil si to přímo na mě."

Nick Heidfeld snesl na Fernanda Alonsa vlnu kritiky poté, co do něj dvojnásobný šampion ve druhém volném tréninku narazil a zapříčinil tak Němcův předčasný konec v pátečním účinkování.

Když sedmnáct minut před koncem tréninku oba jezdci přijížděli do poslední zatáčky, Alonso v nájezdu do ní probrzdil a dostal se hodně na vnitřek, došlo ke kontaktu a Heidfeldův vůz se vznesl do vzduchu.

Heidfeld už v týmovém rádiu označil tento manévr za hloupý.

"Taková havárie je během volného tréninku opravdu zbytečná." řekl."Viděl jsem ho ve zpětných zrcátkách, jak se mu blokují kola a zkusil jsem mu nechat místo, ale namířil si to přímo do mě a téměř jsem se převrátil."

BMW v pátek na oba vozy nasadilo nové aerodynamické komponenty a také odlehčená šasi, které pomohly Robertu Kubicovi zajet ve druhém tréninku sedmý nejrychlejší čas.

Polák si ale myslí, že navzdory představení nového krytu motoru a krytu podlahy, má F1.09 stále skutečné nedostatky, které letos zapříčinily nekonkurenceschopnost týmu.

"Do Valencie jsme přivezli řadu nových komponent a v obou trénincích je testovali." řekl Kubica. "Odpoledne jsme se zaměřili na vyhodnocování směsí pneumatik na dlouhých úsecích.

Pro mě byl pátek bezproblémový. Přilnavost na trati je celkem dobrá a byli jsme schopni držet docela slušné tempo. Nicméně, stále čelíme stejným problémům s autem, které jsme měli od začátku sezóny."