Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Bridgestone zveřejnil směsi pro závěrečné čtyři velké ceny

Bridgestone zveřejnil směsi pro závěrečné čtyři velké ceny

V Japonsku a Brazílii bude mezi směsmi opět rozdíl dvou stupňů.

Oficiální dodavatel pneumatik pro formuli 1, Bridgestone, zveřejnil výběr směsí pro závěrečné čtyři velké ceny letošní sezóny. Po změně své filozofie kvůli specifickým okruhům se v Japonsku a Brazílii vrátí k výběru dvou směsí, mezi nimiž je rozdíl dvou stupňů.

Na městské trati v Singapuru budou použity dvě nejměkčí směsi, tedy superměkká a měkká, zatímco na rychlé trati v japonské Suzuce měkká a tvrdá.

Na Interlagos přiveze japonský výrobce superměkké a středně tvrdé pneumatiky, na závěrečný podnik v Abú Dhabí pak měkké a středně tvrdé.

Hirohide Hamashima, šéf oddělení pro motorsport společnosti Bridgestone, řekl: "Singapur je městský okruh a vzhledem k našim zkušenostem z loňského roku cítíme měkkou a superměkkou směs jako nejlepší volbu.

V Suzuce už bude mezi směsmi mezera jednoho stupně. Bude to zajímavý návrat na tento skvělý okruh, polovina má totiž nový povrch, takže úvahy nad opotřebením pneumatik by mohly být náročné. V Brazílii také zůstaneme u většího rozdílu v tvrdosti. V Sao Paulu může být velké horko a obvykle je tam k vidění dobrý závod, ačkoliv podle mého názoru jen těžko uvidíme tak vzrušující, jako loni.

Abú Dhabí je pro nás nová destinace. Ačkoliv je to technicky městský okruh, přivezeme tam tvrdší směsi, než užíváme pro jiné městské tratě. Domníváme se, že tvrdá směs by byla pro tento nový okruh příliš tvrdá, takže přivezeme měkkou a navazující středně tvrdou směs."