Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bridgestone očekává nezajímavý závod

Bridgestone očekává nezajímavý závod

Data z tréninků ukazují, že pneumatiky se neopotřebovávají.

Bridgestone varuje fanoušky Formule 1, že nedělní Velká cena Evropy bude nudná. Závod na městském okruhu ve Valencii by měl být prý podobně jednotvárný jako kritizovaná úvodní Velká cena Bahrajnu.

První analýzy dat nasbíraných v dnešních volných trénincích poukazují na to, že opotřebovávání pneumatik v průběhu jízd je minimální, v žádném případě se tedy nedá očekávat podobné drama jako před dvěma týdny v Kanadě.

Ředitel oddělení pro motorsport u Bridgestonu, Hirohide Hamašima, řekl, že i superměkké pneumatiky se během dlouhých stintů zrychlují, jezdce tedy nečekají žádné dramatické problémy s jejich opotřebením.

"Dosavadní data říkají, že ani superměkká směs se neopotřebovává, zlepšuje se, takže to bohužel nebude zajímavý závod," řekl Hamašima.

"Možná všichni ve třetí části kvalifikace použijí superměkké a pak v závodě neuvidíme žádné velké drama."

Na otázku, zda by tedy Velká cena Evropy mohla být svým průběhem podobná té v Bahrajnu, Hamašima odpověděl: "Bude to docela podobné. Je mi to opravdu líto."

Závod by podle Hamašimy mohlo zdramatizovat pouze to, pokud by některému z vozů superměkké pneumatiky neseděly a jeho vyvážení by se na nich zhoršilo.

"Některé vozy jsou rychlejší na středně tvrdých gumách kvůli svému vyvážení. Vůz, kterému sedí středně tvrdé pneumatiky, má při použití superměkké směsi tendenci být přetáčivý. Takže to záleží na voze."