Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bridgestone oznámilo volbu směsí pro další tři závody

Bridgestone oznámilo volbu směsí pro další tři závody

V Montrealu a Valencii to budou měkčí směsi, na Silverstonu tvrdší.

Bridgestone zveřejnil informaci o tom, jaké směsi pneumatik přiveze na následující závody tedy Velké ceny Kanady, Evropy a Velké Británie.

Japonský dodavatel pneumatik zachová koncept použití směsí odlišných o dva stupně. V Montrealu a Valencii se bude závodit se superměkkými a středně tvrdými pneumatikami, do Velké Británie Bridgestone přiveze měkkou a tvrdou směs.

"Kanadská a evropská velká cena se jedou na městském okruhu, kde je důležité mít dobrou přilnavost kvůli kluzkému charakteru povrchů trati," řekl Hirohide Hamašima, šéf vývoje pneumatik u Bridgestonu.

"Protože se tyhle tratě normálně k závodění nevyužívají, zdají se i tyto směsi být pro páteční použití dost tvrdé.

Do dne závodu budou zlepšení stavu okruhu a guma nanesená na trati znamenat, že vyšší grip superměkké směsi spolu s lepší výdrží středně tvrdé směsi by měly být dobrou kombinací.

Okruh Silverstone je historicky nejnáročnější v kalendáři a nyní ho ten nový profil činí ještě náročnějším. Nové rovinky znamenají vyšší průměrnou rychlost a během kola se tvrdě brzdí a prudce akceleruje.

Jako vždy budeme velmi bedlivě sledovat teplotu a opotřebení pneumatik. Očekáváme, že uvidíme drolení, i u tvrdé směsi, ale věříme, že měkká a tvrdá směs by měly přinést napínavé závodění."