Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Bridgestone zveřejnil výběr sad pro poslední čtyři závody

Bridgestone zveřejnil výběr sad pro poslední čtyři závody

Japonského výrobce čeká jedna neznámá v podobě Velké ceny Koreje.

Bridgestone oznámil výběr sad pneumatik pro poslední čtyři velké ceny letošní sezóny, poslední čtyři velké ceny, na které pojede jako dodavatel obutí týmům Formule 1.

Japonský výrobce pneumatik, jenž na konci letošní sezóny opouští sport a od příštího roku bude nahrazen italskou značkou Pirelli, se hodlá držet zaběhnutého systému výběru dvou směsí, které od sebe dělí dva stupně tvrdosti.

Pro velké ceny v Japonsku a v Koreji byly vybrány měkké a tvrdé pneumatiky, zatímco závěrečné dva závody v Brazílii a Abú Zabí odjedou vozy na superměkkých a středně tvrdých gumách.

"Nejzajímavější otázkou pro tyto závěrečné výběry je, co přivézt do Koreje," řekl Hirohide Hamašima, šéf oddělení vývoje pneumatik pro motorsport.

"Jako vždy u nového závodu spolupracujeme na svém rozhodnutí s FIA, okruhem a týmy, ale vedle všech těchto informací musíme brát ještě v potaz také bezpečnost, takže náš výběr pro premiéru v Koreji bude přirozeně konzervativní.

Pneumatiky pro Koreu jsou v těchto dnech převáženy na okruh a my se velice těšíme, až za sedm týdnů, kdy tam pojedeme, uvidíme tamní zázemí. Suzuka dá pneumatikám pořádně zabrat, takže jsme zvolili tvrdší kombinaci tvrdých a měkkých gum, naproti tomu okruhům v Sao Paulu a Yas Marina svědčí měkčí kombinace superměkké a středně tvrdé sady.

Vzhledem k povaze těchto tratí už nemáme možnost znovu vybrat tvrdou a superměkkou, ačkoliv jsme to zvažovali po tom, co jsme zjistili na Hockenheimu."