Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamilton v Melbourne musel znovu do boxů, tvrdí Bridgestone

Hamilton v Melbourne musel znovu do boxů, tvrdí Bridgestone

"Jeho první sada suchých pneumatik už byla téměř zničená."

McLaren udělal správně, když minulý týden ve Velké ceně Austrálie povolal Lewise Hamiltona ke druhé výměně pneumatik, přestože britský pilot tým za toto rozhodnutí zkritizoval a řekl, že tím přišel o double.

Takový je názor Bridgestonu, dodavatele pneumatik pro formuli 1. Jeho sportovní ředitel Hirohide Hamašima řekl, že Hamilton by na své první sadě suchých pneumatik nedojel do cíle, gumy totiž byly téměř zničené.

V rozhovoru pro Autosport Hamašima řekl, že jak Hamilton, tak i Mark Webber, který byl také podruhé v boxech, takto učinit museli.

"Co se Webbera a Hamiltona týče, jejich pneumatiky byly téměř zničené," řekl Hamašima po pozávodní analýze. "Museli jet na druhou zastávku."

Hamiltonovu kritiku tohoto sice rozhodnutí podkládá fakt, že jeho týmový kolega Jenson Button jel pro suché pneumatiky už v šestém kole a vydržel na nich dalších 52 okruhů, Hamašima ale tvrdí, že na konci závodu se obhájce titulu nacházel ve velmi nebezpečné situaci a i jeho pneumatiky už byly na hranici životnosti.

"Jensonovy běhouny už byly skoro sjeté. Byla to pro něho velmi, velmi nebezpečná situace."

Button je však známý svým precizním stylem jízdy a tím pádem i šetrností k pneumatikám. V tomto ohledu ale Hamašima vysmekl poklonu především Fernandu Alonsovi.

"Fernando Alonso, fantastické! Jeho hospodaření s pneumatikami bylo úžasné. Skvělé. S Fernandem to celou dobu vypadalo velice dobře."