Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Týmy chtějí přesvědčit Bridgestone, aby zůstal

Týmy chtějí přesvědčit Bridgestone, aby zůstal

"Formule 1 je pro Bridgestone velmi důležitá."

Šéfové týmů formule 1 požádali představitele firmy Bridgestone, aby ještě zvážili své rozhodnutí odejít po této sezóně z formule 1.

Představitelé týmů se během španělské velké ceny setkali se šéfem oddělení pro motorsport u Bridgestonu Hirošim Jasukawou, aby jej přesvědčili pokračovat v dodávce pneumatik pro formuli 1.

Ačkoliv zůstává postoj Bridgestonu nezměněn, Jasukawa řekl, že o přání týmů ví i výkonný ředitel pro Evropu Makio Ohaši.

"Po každém setkání píšeme do Japonska zprávu, takže informujeme naše nejvyšší představitele o tom, co se tento víkend stalo," řekl Jasukawa pro Autosport.

"Pan Ohaši si rovněž uvědomil, že formule 1 je pro Bridgestone velmi důležitá. Opravdu si cením přístupu týmů a jsme rádi, že naší společnosti stále věří a přejí si, aby Bridgestone zůstal. Možná to musíme přehodnotit kvůli trhu a prostředí. Chápeme, že sama formule 1 se nyní více zajímá o životní prostředí a s tím přichází nová síla.

Nicméně, zatím se nic nezměnilo. Naše společnost bohužel řekla, že na konci tohoto roku musíme skončit."

Vzhledem k tomu, že Pirelli potvrdilo svůj zájem o účast jakožto jediný dodavatel pneumatik pro rok 2011, jsou zde také jiné možnosti pro případ, že by se Bridgestone držel svého původního zájmu, opustit formuli 1. Výkonný ředitel Mercedesu Nick Fry ale řekl, že rozhodnutí by mělo přijit brzy.

"Myslím, že bychom měli najít řešení a přijít s rozhodnutím v následujících deseti dnech nebo tak," řekl. "Povzbuzující je, že jsme v o hodně lepší pozici, než před třemi, čtyřmi týdny, kdy jsme měli možná tak jednu volbu. Nyní máme tři a pokračují jednání a přesvědčování Bridgestonu, aby zůstal."