Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

GP2 testují také Josef Král a Filip Salaquarda

GP2 testují také Josef Král a Filip Salaquarda

Příští rok bychom se tak mohli dočkat prvního Čecha v této sérii.

V Jerezu dnešním dnem začaly třídenní testy GP2, už krátce po nové sezóně se totiž začíná s výběrem jezdců pro příští rok. Mezi uchazeči o místo v některém týmu nejrychlejší doprovodné série formule 1 se ucházejí také tři Češi, Josef Král, Jan Charouz a Filip Salaquarda.

Josef Král se střídavě sveze ve vozech týmu Piquet GP a Ocean Racing Technology, což je od letošní sezóny nový tým pod vedením Tiaga Monteira. Portugalský jezdec Mistroství světa cestovních vozů a mimo jiné také bývalý pilot formule 1 jej nastartoval odkoupením krachujícího BCN Competicion.

Jan Charouz míří poměrně vysoko, neboť bude testovat v barvách ART Grand Prix. Tato francouzská stáj každoročně patří mezi favority a letos v kokpitu jejího vozu vybojoval titul nadějný Němec Nico Hülkenberg. V minulosti to byl například Lewis Hamilton, který už je dnes mistrem světa formule 1.

Filip Salaquarda letos závodil ve Světové sérii Renault 3.5, testovat bude zítra a ve čtvrtek pro tým Trident Racing, kde po dnešku vystřídá Johnnyho Cecotta.