Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Massa: "Připadá mi, jako by se nic nestalo."

Massa: "Připadá mi, jako by se nic nestalo."

Brazilec se dnes poprvé vrátil za volant vozu formule 1.

Felipe Massa dnes na trati ve Fioranu absolvoval 100 kilometrů za volantem dva roky starého Ferrari F2007, obutého hladkými pneumatikami specifikace GP2. Bylo to poprvé, co od své havárie v kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska usedl za volant vozu formule 1. A podle svých slov mu vůbec nepřipadalo, že se vlastně něco stalo.

"Když jsem byl ve voze, bylo to, jako kdyby se nic nestalo. Jsem stejný darebák, jako předtím." řekl Massa.

"Všechno šlo dobře, fyzicky jsem se cítil velice dobře, cítil jsem se, jako kdyby 25. července k žádné havárii nedošlo. Neměl jsem žádný problém s viděním a dnes bych byl připravený odjet ne jeden, ale hned dva závody za sebou.

Samozřejmě musíme v rámci prevence respektovat omezení od lékařů, ale poté, co jsem se dostal do auta, mohu říct, že jsem zpátky v tom, co jsem dělal před havárií."

Brazilec také potvrdil, že se v letošní sezóně do velkých cen nevrátí. Namísto toho se pořádně zaměří na přípravu na sezónu 2010.

"Můžeme se začít připravovat na příští rok, který nebude snadný, protože už tenhle byl těžký, a pracovat na tom, abychom měli dobrý vůz na boj o titul."

Pilot Ferrari okomentoval příchod Fernanda Alonsa, který bude v příští sezóně jeho novým týmovým kolegou.

"Alonso je dobrý profesionál, takže nevidím důvod, proč by s ním měl být nějaký problém. Asi nebude mým nejlepším přítelem, ale důležitý je profesionální vztah."

Massa se stále ještě nemůže zbavit myšlenek na loňskou sezónu a aféru Renaultu. Ovlivňování výsledků loňské Velké ceny Singapuru jej podle jeho slov připravilo o titul.

"Stále jsem velice naštvaný, protože to, co se stalo, následně nezměnilo jenom závod, ale celý šampionát. Vítězem toho závodu je pořád Alonso, Briatore jel domů, ale nic se nezměnilo v ohledu na to, o co nás připravili."