Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Toyota potvrdila svůj zájem o Kimiho Räikkönena

Toyota potvrdila svůj zájem o Kimiho Räikkönena

Jedná i se svými současnými jezdci, Jarnem Trullim a Timem Glockem.

Toyota potvrdila, že má zájem o služby Kimiho Räikkönena. Podle šéfa týmu Johna Howetta by finský závodník do týmu zapadl.

"Nemáme rozehraných příliš mnoho her." řekl Howett německému Reuters. "Dali jsme na stůl to, co si můžeme dovolit a co považujeme za seriózní nabídku ze současného trhu. Vážně se domnívám, že bychom s ním mohli dobře spolupracovat, dát mu auto, které je rychlé.

V rally máme velmi dobré vztahy se skandinávskými jezdci a funguje to opravdu dobře, takže se s tím můžeme popasovat jako tým."

Räikkönenovi na konci letošní sezóny předčasně končí smlouva s Ferrari, kde musí uvolnit místo pro příchozího Fernanda Alonsa. Zatím byl mistr světa z roku 2007 spojován především s návratem k McLarenu.

Sám zatím řekl pouze to, že ještě neví, kam příští rok zamíří. Ve formuli 1 by zůstal rád, ale pouze za předpokladu, že bude mít k dispozici vůz schopný vyhrávat závody.

U Toyoty jsou otázkou její současní dva jezdci, Jarno Trulli a Timo Glock. Ani jednomu dosud nebyla prodloužena smlouva, přesto však podle Howetta tým s oběma piloty jedná.

"S oběma jezdci stále v určité míře jednáme. Dali jsme na stůl nabídku Jarnovi, ten podle mého názoru není nespokojený s finanční stránkou kontraktu, v první řadě jde o jisté záležitosti, které podle mě nejsou z naší strany řešitelné. Klidně by mohl být naším jezdcem i příští rok, ale to zatím vůbec není jasné."