Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sauber čeká na telefonát od Ferrari

Sauber čeká na telefonát od Ferrari

Giovinazzi má cestu volnou, nebo ne?

Web Motorsport přinesl zprávu, že Sauberu aktuálně v jezdecké otázce nezbývá nic jiného, ​​jen čekat na telefonát z Maranella. A to může trvat až do 15. října.

Díky vazbám s Alfou Romeo, titulárním sponzorem Sauberu, má totiž Ferrari možnost nominovat do týmu jednoho svého jezdce. Poté, co bylo oznámeno, že do Sauberu přijde Kimi Räikkönen, jsme se domnívali, že Ferrari takhle nečekaně využilo své právo. Dnes už ale víme, že Räikkönen se se Sauberem dohodl na vlastní pěst, zatímco Ferrari se domnívalo, že finského závodníka posílá do důchodu.

To znamená, že Sauber si už obsadil jednu sedačku a Ferrari pravděpodobně obsadí druhou. První kompletní sezoně Antonia Giovinazziho by tak již konečně nic nemělo stát v cestě, tedy kromě rozhodnutí samotného Ferrari. To sice ve svém juniorském programu Ferrari Driver Academy nemá jiného vhodného kandidáta, ale údajně si Giovinazziho cení jako dobrého simulačního jezdce.

O roli vyvíjet vůz, ale i podporovat závodníky během víkendů velkých cen nočními šichtami v simulátoru, se dělí s Daniilem Kvjatem, jenž by se údajně mohl vrátit do Toro Rosso. To by v případě Giovinazziho odchodu do Sauberu mohlo Scuderii nepříjemně oslabit. Můžeme také spekulovat, zda Ferrari téměř 25letého Giovinazziho vůbec chce protlačit na starty velkých cen jako svého potenciálního budoucího závodního jezdce, když už u sebe má mladšího Charlese Leclerka a Sebastian Vettel má ještě do důchodu daleko.