Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Haug: "Neplánujeme ukončení spolupráce."

Haug: "Neplánujeme ukončení spolupráce."

McLaren je podle něj silnější než kdy předtím.

Přestože se objevily zprávy, že Mercedes-Benz zvažuje koupi většinového podílu v týmu Brawn GP, Norbert Haug ujasnil, že německá automobilka je plně zavázána svému partnerství s McLarenem. Daimler, vlastník Mercedesu, v současnoti vlastní 40% podíl v britském týmu.

"McLaren-Mercedes je silnější než kdy předtím a v blízké budoucnosti neplánujeme ukončení této spolupráce," prohlásil sportovní šéf Mercedesu Norbert Haug.

Haug říká, že nevidí důvod, proč by se měl Mercedes chtít vyvázat ze svého závazku vůči McLarenu. Cení si obratu, který McLaren dokázal a že je opět na vrcholu.

"Jsme pevně rozhodnuti o našem dlouhodobém závazku vůči McLarenu. Nebudu se zabývat spekulacemi, raději podotknu, že tento tým funguje lépe než kdy předtím. Chlapci udělali mimořádnou práci. Zpočátku sezóny jsme byli opravdu ztraceni, ale řekli jsme si, kde chceme být při naší domácí velké ceně na Nürburgringu. Jak to dopadlo, jsme viděli.

Nejde jen zmáčknout přepínač, byla za tím spousta práce a vůz dostal zcela novou formu. Vše se točilo okolo testování a studování a propočítávání dat, vidíte kamióny v pátek ráno přivážet nové díly a zkoušíte a zkoušíte a pořád dokola. Jak se chlapci učili předvídat, co se stane, kde vzít další desetinku sekundy, atd. Myslím, že těchto pět šest měsíců byla asi ta největší studijní výzva v historii McLarenu a ukazuje to, že tým je silnější než kdy dříve.

Myslím, že vztahy uvnitř týmu, při práci i zde na trati, jsou absolutně skvělé a fantastické. Měli jsme těžké chvíle, v Austrálii a Malajsii, ale po tom všem tu takto stát na konci sezóny je prostě fantastické. Bude to pokračovat. Není správné se tu teď bavit o dalších možnostech a alternativách, které jsou diskutovány interně. Nebylo učiněno žádné rozhodnutí, pouze to, že tu pevně stojíme jako dlouholetí partneři."

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh souhlasí, že pracovní vztah mezi oběma společnostmi je ve skvělém stavu: "Jediné, co bych dodal, že Daimler je čtyřicetiprocentním podílníkem a byl po patnáct let fantastickým partnerem. Budeme spolu ještě dlouhou dobu."