Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Na pneumatiky už se letos nemůžeme vymlouvat, říká Haug

Na pneumatiky už se letos nemůžeme vymlouvat, říká Haug

Mercedes věří, že letos dá zapomenout na nepovedenou loňskou sezónu.

Norbert Haug se nechal slyšet, že Mercedes se letos nebude moci vymlouvat na nové pneumatiky Pirelli, pokud se mu ani tentokrát nebude dařit.

Německá automobilka se při svém návratu do Formule 1 coby majitel týmu nedokázala dostat na úplný vrchol a vyhrát jediný závod, přičemž většinu svých problémů sváděla na špatnou práci s pneumatikami Bridgestone.

To a také problémy Michaela Schumachera vrátit se do vítězné formy vedly k otázkám, zda nové pneumatiky Pirelli pomohou týmu posunout se více vpřed.

Mercedes sice ve Valencii nezačal s nejrychlejšími časy, Haug však říká, že žádné letošní problémy nebude možné svádět na pneumatiky.

"Pneumatiky jsou pro všechny stejné a nakonec se s tím stejně musíte naučit žít," cituje Hauga Autosport. "Nemůžete vinit pneumatiky.

Víme o svých neodstatcích z roku 2010 a chceme odvést lepší práci. Můžete říct 'nemůžeme dostat maximum z pneumatik', což jsme mohli říkat loni, ale nemohli jsme z toho vinit Bridgestone.

Můžete vinit své auto, můžete vinit své nastavení, můžete vinit všechno, co je postavené kolem pneumatik. Ale nemůžete vinit pneumatiky."

Haug dodal, že je zatím příliš brzy hodnotit, zda nové pneumatiky Pirelli a nový monopost W02 pomůže Michaelu Schumacherovi v návratu na příčky nejvyšší.

"Valencie není typickým okruhem pro velkou cenu, ale myslím, že Michael se adaptoval velice dobře. Potřebuje více zkušeností (s letošním vozem), ale zatím je to dobré."