Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Haug slibuje překvapení v jezdecké sestavě

Haug slibuje překvapení v jezdecké sestavě

Mercedes má stále jednu volnou sedačku.

V týmu Mercedes GP, nástupce mistrovského Brawn GP, stále zůstává jedna velice atraktivní volná sedačka. Obecně se očekává, že smlouvu s týmem již uzavřel Nico Rosberg, oficiálně však dosud nic potvrzeno nebylo.

Šéf týmu Norbert Haug nevyužil příležitosti, aby vyvrátil některé scénaře, včetně spekulovaného senzačního návratu sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera.

"Možná budete překvapeni. Jsem si naprosto jistý, že se vám i vašim čtenářům bude naše volba zamlouvat," řekl Haug německému Bild am Sonntag.

Na výslovný dotaz ohledně Schumachera dodal: "V tomto sportu jsou vždy spekulace, zvláště když jsou stále volné kokpity. A jsou tu sny a to je dobré. Naplňování těchto snů je ovšem věc jiná."

Podle nedělníku fanoušci v Německu očekávají kompletně německý supertým, na to Haug jen dodal: "Zdá se, že víte víc než já. A se vším respektem, já si to nemyslím."

Haug byl dotazován i ohledně spekulací spojující volné místo u Mercedesu s Adrianem Sutilem. "Se všemi jezdci, s kterými jednáme, jsme se dohodli na diskrétnosti."

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone ve stejný den odmítl spekulace o návratu Schumachera, nejúspěšnějšího jezdce v historii tohoto sportu.

"Je to velmi nepravděpodobné," řekl na BBC Radio 5. "Nevidím jediný důvod, proč by se měl vracet, o ničem takovém jsem neslyšel. Velice bych se tomu divil."

Schumacherova mluvčí Sabine Kehm řekla: "Neprobíhají žádná vyjednávání."

Na seznamu Mercedesu by mohl být i Kimi Räikkönen, který je momentálně bez angažmá s vyhlídkou na roční volno a působení v rally.

Nicméně finský jezdec nedávno prohlásil: "Ne, s Brawnem nevyjednávám. Myslím, že budou mít dva německé jezdce, po tom, co se do toho zapojil Mercedes."