Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Haug: "V prvních závodech na stupně vítězů mít nebudeme."

Haug: "V prvních závodech na stupně vítězů mít nebudeme."

O Mercedesu bude podle něj slyšet až trochu později.

Sportovní šéf Mercedesu Norbert Haug se domnívá, že jeho tým v úvodních závodech sezóny nebude schopen bojovat o umístění na stupních vítězů.

Michael Schumacher nedávno řekl, že očekává boj na špici pole, Haug však varuje, že pódiová umístění nebudou z počátku možná. V předsezónních testech se Mercedes skutečně nejevil příliš silně a i šéf týmu Ross Brawn připustil, že tým vkládá důvěru do připravovaných novinek, které by stáj měly posunout na úroveň Ferrari, McLarenu a Red Bullu.

"Podle mého názoru v prvních několika závodech nebudeme bojovat o stupně vítězů," řekl Haug. "Později ale o nás rozhodně bude slyšet. Pokud mohu usuzovat o naší konkurenceschopnosti v první pár závodech, můj dojem je takový, že nejsme úplně tam, kde bychom chtěli být a nepovažuji náš tým za favority.

Přesto jsem naprosto přesvědčen, že celý tým a naši jezdci Nico a Michael jsou plně připraveni odvést maximum a naplnit naše cíle, jimiž jsou vítězství v závodech a boj o mistrovské tituly."

Rosberg má nicméně v nový monopost důvěru a věří, že pokrok z finálních testů a připravované novinky posunou vůz mezi špičku.

"Skutečně jsme měli nějaké obavy, že nenajdeme ten správný směr pro vytěžení maxima z potenciálu vozu, ale tvrdou prací se nám podařilo najít cestu a zakončit testy pozitivně," řekl Rosberg.

"Pro Bahrajn máme rovněž připravené novinky, které by měly vůz posunout vpřed, já jsem celkem optimistický. Bahrajn jako trať mám velmi rád, takže by to měl být celkem dobrý start sezóny."