Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Haug: "Nico vždy chtěl mít za kolegu Schumachera."

Haug: "Nico vždy chtěl mít za kolegu Schumachera."

Na zisk týmové jedničky je podle něj třeba mimořádný výkon.

Norbert Haug, šéf týmu Mercedes, varoval Michaela Schumachera, že bude muset vyvinout 'mimořádné úsilí', pokud bude chtít získat týmovou jedničku v Mercedes GP.

Schumacher se tuto sezónu vrací do dějiště závodů formule 1 po tříleté přestávce a již nyní jsou na jeho osobu kledana vysoká očekávání. Mnozí od sedminásobného mistra světa čekají, že se minimálně popere o titul.

Nicméně, většinu svých titulů německý závodník získal s vědomím stoprocentní podpory týmu, zvláště u Ferrari.

Haug přesto varoval Schumachera i jeho kolegu Nica Rosberga, že pokud chtějí získat status týmové jedničky, budou muset předvést ohromující výkon.

"Týmovou jedničkou lze získat pouze na základě mimořádného úsilí a já věřím, že oba naši jezdci nám toto dají, zvláště pokud jim poskytneme velmi dobrý vůz," prohlásil sportovní šéf Mercedesu.

Co se týče Rosberga, jeho příchod do Mercedesu byl do velké míry zastíněn právě angažováním Schumachera. Haug však tvrdí, že se Rosberg cítí dobře.

"Nico našel svou vysněnou sestavu," řekl agentuře DPA.

"Vždy chtěl ve formuli 1 závodit za Stříbrné šípy a mít za kolegu Michaela Schumachera. Může to znít jako vymyšlené PR prohlášení, ale je to naprostá pravda."