Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Mercedes nechce čistě německý tým

Mercedes nechce čistě německý tým

Nad Jensonem Buttonem stále visí otazník.

Mercedes, který v pondělí potvrdil převzetí týmu Brawn GP, trvá na tom, že nechce pro příští rok čistě německou jezdeckou sestavu a chystají se utvořit 'mezinárodní tým'.

Ve svém prvním mediálním vystoupení coby nový majitel Brawnu, Mercedes popřel záměr hodit přes palubu Jensona Buttona a postavit k Nicu Rosbergovi dalšího německého pilota, jímž by mohl být Nick Heidfeld nebo Timo Glock. Toto ujištění může být i signálem pro Kimiho Räikkönena, který by takto od Mercedesu mohl dostat záchranné lano, pokud by jeho jednání s McLarenem nedospělo k zdárnému konci a Button skutečně tým opustil.

"Bude to mezinárodní tým, Mercedes-Benz je celosvětovým hráčem. Když se podíváte do minulosti, často jsme byli kritizováni za absenci německého pilota, jelikož jsme rozhodnutí o jezdeckých složeních vždy prováděli společně s McLarenem. Bude to stejné i v budoucnosti. Chceme ty nejlepší a rozhodně nechceme být výhradně německým týmem - tým Stříbrných šípů bude mezinárodní tým a chceme ve vozu ty nejlepší jezdce," ujišťuje Norbert Haug, zodpovědný za koordinaci nového týmu.

Dieter Zetsche, prezident Daimleru, dodává: "Co bychom rádi viděli, jsou dvě sedadla se dvěma nejlepšími jezdci. Rozhodně bychom se nezlobili, kdyby jeden z nich byl Němec, ale není to nezbytná podmínka."

Zetsche dále objasnil, že Ross Brawn zůstane šéfem týmu a bude mít i nadále na starosti vyjednávání s jezdci.

Na výslovný dotaz, zda Mercedes bude vstupovat do rozhovorů, Zetsche odpověděl: "Ne. Je to velmi podobné našemu předešlému partnerství. Ross Brawn je samozřejmě šéf týmu, který řídí jak tým samotný, tak jeho management. Nebylo by od nás moudré diktovat mu cokoli ohledně výběru jezdců."

Zetsche také prozradil, že, ačkoli tým na jezdecké sestavě horlivě pracuje, žádné konečné rozhodnutí zatím nebylo učiněno. Podle Hauga k oznámení jezdecké sestavy může dojít během týdnů.