Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Soucek si je jistý sedačkou ve formuli 1

Soucek si je jistý sedačkou ve formuli 1

"V tuto chvíli nemáme žádný plán B."

Po tom, co se Andy Soucek v úterý blýskl v Jerezu nejlepším časem dne, Španěl věří, že má šanci získat sedačku ve formuli 1 již pro příští rok.

Soucek získal jednodenní test u Williamsu jako odměnu za letošní vítězství v šampionátu formule 2. Nyní španělský pilot cítí, že je čas pro skok do nejvyšší formulové kategorie. Svým titulem z F2 a výkonem z Jerezu si řekl o šanci v některém z týmů F1.

"Momentálně nemáme žádný plán B," řekl Soucek v Jerezu. "Skutečně se soustředíme na účast ve formuli 1 v roce 2010. Je to náš jediný cíl.

Musím říct, že jsem ohledně toho velmi pozitivní. Mám spoustu podpory ze Španělska, spoustu sponzorů. Můj manažer a tým dělají skvělou práci, diskutují s několika týmy F1. Jsem si docela jistý, že můžeme být v příští sezóně na roštu.

Samozřejmě všechny nové týmy vyžadují finanční vklad a já mám sponzory, kteří mě chtějí podporovat. Tohle vše mám díky letošnímu titulu z F2, musím poděkovat Jonathanu Palmerovi a všem ostatním, kteří mi pomohli dostat se až sem. Myslím, že F2 je dobrý krok před formulí 1."

Díky své národnosti je Soucek zřejmým kandidátem pro španělský tým Campos Meta, Soucek to ale vyloučil.

"Ve skutečnosti až tolik zájmu z jejich strany nebylo. Vím, že jsou španělský tým a já jsem španělský jezdec, takže je to logické. Oni ale vyžadují více financí, než já mohu přinést."

Také vyjasnil, že zamýšlí skutečně závodit, o testovací roli příliš nestojí.

"Závodní sedačku," odpověděl na otázku, o co usiluje. "Třetí jezdec není za současných pravidel příliš užitečný, já chci čas na trati, abych se mohl zlepšovat.

Vím, že je teď správná doba, i když mohla by být lepší. Vše je o zkušenostech a poznání vozu."