Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Soucekovi titul šampiona F2 zatím k místu ve F1 nepomohl

Soucekovi titul šampiona F2 zatím k místu ve F1 nepomohl

Španěl se snaží obsadit jednu z volných sedaček, zatím neúspěšně.

Andy Soucek je nespokojený s tím, že jakožto šampion formule 2 má problém sehnat místo ve formuli 1. FIA letos tuto sérii obnovila s cílem založit sérii, která bude posledním krokem do formule 1. První ročník v tomto ohledu ale zatím úspěšný není.

Čtyřiadvacetiletý Španěl se na začátku prosince zúčastnil testu nováčků v barvách Williamsu, což byla jeho odměna za vítězství v šampionátu formule 2. Vyjednávání s různými týmy ale zatím nevedou k úspěšnému konci.

Soucek má za sebou finanční jistotu některých španělských sponzorů, přesto však nedávno přiznal, že si nemůže dovolit angažmá u nového španělského týmu Campos.

Na otázku španělského AS ohledně konceptu Maxe Mosleyho udělat z formule 2 finančně dostupnou cestu do formule 1 Soucek odpověděl: "Formule 2 byla vytvořena proto, aby byla krokem před formulí 1, ale je také pravda, že Mosley už není prezidentem.

Věřím, že Jean Todt a FIA chtějí pokračovat s Mosleyho ideálem, ale je otázka, co dokáží. Nemohou nutit týmy mít šampiona formule 2." dodal.

Soucek připouští, že pokud by nesehnal místo závodního jezdce, mohl by se stát alespoň rezervním pilotem, tuto možnost ale příliš nepreferuje.

"Věřím, že už to nebude trvat déle než dva týdny." řekl o svém aktuálních jednání s týmy.