Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Andy Soucek se stal novým náhradním jezdcem Virginu

Andy Soucek se stal novým náhradním jezdcem Virginu

Nahradil Alvara Parenteho, který přišel o jednoho ze svých sponzorů.

Loňský šampion formule 2 Andy Soucek byl oznámen jako náhradní jezdec týmu Virgin Racing pro letošní sezonu. Nahradil přitom Portugalce Alvara Parenteho, který ztratil jednoho ze svých sponzorů.

Španěl se po zisku titulu ve formuli 2 urputně snažil získat místo ve formuli 1, ale dosud marně. Díky svému loňskému triumfu dostal příležitost u týmu Williams v prosincových testech nováčků, ani poté po něm ale žádný tým nesáhl.

Mluvilo se o jeho možném příchodu k novému týmu Campos, ke spojení ale nakonec nedošlo. Nyní ale Soucek konečně zakotvil.

"Jsem ohromen z toho, že se stávám členem Virgin Racing," řekl Soucek. "Tato role mi dává skvělou příležitost připravit se na prostředí formule 1, ve kterém rozhodně leží moje dlouhodobější ambice.

Těším se na to, až se budu učit od Tima a Lucase, stejně jako vstřebávat co nejvíce informací při setkání s inženýry a času stráveném na simulátoru.

Chtěl bych poděkovat zejména Johnu Boothovi a Nicku Wirthovi za jejich víru, kterou ve mě v této fázi mé kariéry vložili.

Je vzrušující a velice motivující být součástí nové struktury v tak náročném sportu a já doufám, že mé zkušenosti mohou přispět vývoji vozu a týmu ve snaze pomoci nám zlepšit se tak rychle, jak to bude možné."

Soucek bude přítomen na nadcházejících testech v Barceloně a bude připraven zaskočit za některého ze závodních jezdců, bude-li to nutné.

"Jsme nadšeni, že můžeme přivítat Andyho Souceka v týmu Virgin Racing," řekl šéf týmu John Booth. "Loni měl velmi dobrou sezonu ve formuli 2 a dobrý test ve voze formule 1 týmu Williams. Učitě je někým, koho jsme pečlivě sledovali, protože věříme, že má obrovský potenciál.

Očekáváme, že bude skutečným přínosem pro vývojový program našeho VR-01 a zároveň prokáže své zkušenosti, bude-li potřeba, aby zaskočil za jednoho z našich závodních jezdců.

Jsme rádi, že jsme zkompletovali naši jezdeckou sestavu a těšíme se, že budeme mít Andyho s sebou tento týden v Barceloně, takže bude moci strávit nějaký čas s týmem."