Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Takuma Sato místo u Lotusu nezíská

Takuma Sato místo u Lotusu nezíská

Malajský tým tak zřejmě angažuje Trulliho a Kovalainena.

Management Takumy Sata oznámil, že jeho svěřenec nebude v příští sezóně závodním jezdcem týmu Lotus. Sato byl jedním z kandidátů na sedačku v tomto novém týmu, jednání ale nedospěla ke zdárnému konci.

Jeho soupeři v boji o místo u Lotusu byli Jarno Trulli a Heikki Kovalainen a nyní se zdá, že právě oni budou v příštím roce jezdeckou dvojicí týmu. Lotus tuto hádanku oficiálně rozluští již zítra.

Matthew Winter, manažer Takumy Sata, řekl: "My víme, že se Taku do Lotusu nedostal, jak jsme včera zjistili. Nyní je mimo seznam."

Sata s Lotusem spojoval jeho asijský původ, značka je totiž vlastněna malajskou automobilkou Proton a šéf týmu Tony Fernandes je zároveň provozovatelem letecké společnosti Air Asia.

"Nevíme, jaká byla kritéria." řekl Winter. "Mysleli jsme, že je velmi silným kandidátem, nenajdete většího Asiata, než je Taku."

Jak známo, v příští sezóně vstoupí do formule 1 některé nové týmy a startovní pole se rozroste na 26 vozů, což dává Satovi naději na návrat. Japonec naposledy závodil ve Velké ceně Španělska 2008, než jeho tým Super Aguri zkrachoval. Spojován byl také s IRL, ale formule 1 je podle jeho slov jeho prioritou.

Jenže po neúspěchu stát se jezdcem Lotusu nyní Winter nevidí Satovy šance příliš růžově: "Nevzdáváme se. Stále je několik sedaček volných a my se je snažíme ulovit. Jeho možnosti docházejí, takže nevíme, jestli příští rok ve formuli 1 bude."