Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa: "S Fernandem budeme mít dobrý vztah."

Massa: "S Fernandem budeme mít dobrý vztah."

Tvrdí, že problémy mezi oběma jezdci jsou již překonány.

Felipe Massa říká, že již v současnosti se těší skvělému vztahu se svým novým týmovým kolegou u Ferrari Fernandem Alonsem.

Brazilec vyloučil náznaky, že by mezi oběma jižany bylo nějaké napětí a řekl, že atmosféra mezi nimi je již teď mnohem srdečnější než s jeho bývalým kolegou Kimi Räikkönenem.

"Začalo to nesmírně dobře," řekl Massa. "Už jsme začali hodně mluvit o vozu a co je potřeba udělat pro konkurenceschopné auto.

S Fernandem jsem si do nynějška promluvil víc než za tři roky s Kimim. Nebylo to s ním nějak obtížné, Kimi toho samořejmě příliš nenamluví, ale dokázal jsem s ním pracovat velmi dobře, i bez mluvení. Takže to bylo v pohodě. Myslím, že s Fernandem můžeme mít velmi dobrý vztah a velmi dobře spolupracovat."

Massa řekl, že oba piloti jsou si vědomi, že společná práce v harmonii je v zájmu Ferrari.

"Myslím, že spolu musíme vycházet dobře, v opačném případě to nebude mít pozitivní vliv ani na jednoho z nás, ani pro tým," řekl. "Jsme ve velmi významném týmu, víme, co dělat, a víme, že pokud spolu budeme dobře vycházet po profesionální stránce, budeme mít i lepší vůz na trati.

Opravdu si nemyslím, že tu bude nějaké tření, dokážeme spolupracovat. Vyvineme skvělé auto.

Na trati chci být samozřejmě před ním a on chce být zase přede mnou, ale o tom je sport. Jsem velmi namotivovaný, že nám to bude spolu klapat a uděláme dobrou práci."

Alonso a Massa mezi sebou měli rozpory po incidentech na trati ve Španělsku a Německu v roce 2007. V loni na podzim se pak nechal Massa slyšet, že podle něj Alonso věděl o nachystané havárii Nelsona Piqueta jr. v Singapuru 2008, která Španelovi přinesla vítězství v závodě. Massa však ujistil, že všechny spory mezi nimi jsou již překonány.

"Co se týče těch problémů, prodiskutovali jsme je," řekl. "Všichni jste viděli, co se stalo v roce 2007 po VC Německa. Já mu poblahopřál a on řekl, že jsem udělal něco nečestného, to ale nebyla pravda. Takže jsem si s ním o tom promluvil a on se omluvil, hotovo.

Je to jako když se pohádáte s matkou, pak se omluvíte a je zase všechno v pořádku. Osobně nemám žádný problém, nemám ohledně Fernanda žádné nezvyklé pocity nebo názory."